Irakul zguduit de mai multe atentate: Peste 50 de morţi şi 250 de răniţi

O serie de atacuri au zguduit Irakul duminică făcând cel puţin 51 de morţi şi peste 250 de răniţi în toată ţara, au comunicat autorităţile irakiene, relatează AFP.

RomaniaTV.net
09 sept. 2012, 12:53
Irakul zguduit de mai multe atentate: Peste 50 de morţi şi 250 de răniţi

Unul dintre atentate s-a produs în apropierea consulatului onorific al Franţei la Nassiriya, soldat cu un mort şi un rănit, potrivit site-ului de internet al municipalităţii. În aceeaşi localitate, un atentat cu maşină-capcană în faţa unui hotel s-a soldat cu doi morţi şi doi răniţi, informează agerpres.ro.

Însă cel mai sângeros dintre atacuri s-a produs într-o piaţă din apropierea mausoleului imamului şiit Ali al-Charki, în sudul Irakului.

Două atentate cu maşină capcană produse aici s-au soldat cu 14 morţi şi 60 de răniţi. De asemenea, 11 soldaţi au fost ucişi şi opt au fost răniţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, când un necunoscut a deschis focul asupra unui punct de control al armatei, în apropiere de Balad, la 70 km nord de Bagdad.

La sosirea întăririlor, o bombă plasată pe marginea drumului a explodat. În primele ore ale dimineţii de duminică o bombă a explodat în apropiere de Kirkuk, în parcarea sediului North Oil Company, societatea petrolieră publică însărcinată cu exploatarea hidrocarburilor în nordul ţării. Şapte persoane au murit şi 17 au fost rănite.

Victimele aşteptau în parcare în speranţa de a fi selectate penru a lucra în unitatea de protecţie a instalaţiilor companiei.

Explozii ale unor maşini-capcană au avut loc la Hawija, în regiunea Tal Afar, precum şi la sud de Samarra şi la Basra.

Trei atacuri au avut loc la Tuz Khurmatu. Toate s-au soldat cu morţi şi răniţi.