Cazuri de NEPOTISM în Parlament. IPP: Doi deputaţi şi-au angajat „încrucişat” copiii în cabinete

Institutul pentru Politici Publice cere conducerii Camerei Deputaţilor să analizeze cazul parlamentarilor Costel Şoptică şi Dumitru Verginel Gireadă, care şi-au angajat reciproc copiii în cadrul cabinetelor. Mecanismul de angajare "încrucişată" pentru a ascunde cazul de nepotism este unul mai sofisticat decât în anii trecuţi, precizează IPP.

RomaniaTV.net
21 feb. 2013, 15:28
Cazuri de NEPOTISM în Parlament. IPP: Doi deputaţi şi-au angajat „încrucişat” copiii în cabinete

„Institutul pentru Politici Publice îşi exprimă profunda dezamăgire faţă de folosirea în continuare, sub forme mai sofisticate decât în trecut, a practicii de angajare a rudelor parlamentarilor în cabinetele parlamentare.
Recentele informaţii din presă, recunoscute – conform declaraţiilor- de către parlamentari, dovedesc că în România parlamentarii nu au niciun respect nici pentru banii publici (salariile angajaţilor sunt plătite din fonduri publice) nici pentru legislaţia şi implicit pentru instituţiile statutului din domeniul anticorupţiei. După ce în anii trecuţi Agenţia Naţională de Integritate a investigat situaţia a 15 parlamentari care şi-au angajat rudele în propriile birouri parlamentare, practicile recidivează odată cu începerea unui nou mandat în Parlament”, se arată într-un comunicat IPP.

Reprezentanţii IPP anunţă că vor sesiza inclusiv Curtea de Conturi în cazul în care conducerea Camerei Deputaţilor nu va lua măsuri.

„În faţa recidivării acestor practici prin ignorarea, cu bună ştiinţă, a cazurilor precedente deja sancţionate în instanţă, Institutul pentru Politici Publice face un apel către Secretariatul General precum și către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, care răspund juridic pentru cheltuirea fondurilor publice în condiţiile legilor din România, să stopeze aceste abuzuri. În faţa refuzului de a lua măsuri în acest sens, IPP va sesiza organele competente privind neîndeplinirea sarcinilor de ordonator de credite, desemnate prin lege pentru Secretariatul General al Camerei”, anunţă IPP.