Ipoteză-şoc: Copiii români din Sicilia au fost otrăviţi intenţionat

Anchetatorii italieni iau în calcul o nouă ipoteză în cazul celor trei copii români otrăviţi în Sicilia. La insistenţele părinţilor, care resping varianta ca micuţii să fi consumat alcool contrafăcut, se urmăreşte acum şi varianta ca fraţii să fi mâncat bomboane otrăvite, lăsate la uşă de un necunoscut.

12 mart. 2013, 16:24
Ipoteză-şoc: Copiii români din Sicilia au fost otrăviţi intenţionat

Copiii familiei Tache au ajuns la spital în stare gravă, pe 8 martie. Cel mai mic dintre fraţi, Sebastian, în vârstă de 5 ani, a făcut stop cardiorespirator, iar acum se zbate între viaţă şi moarte, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire. În schimb, fraţii săi, în vârstă de 7 şi, respectiv, 10 ani, sunt acum în afara oricărui pericol.

Potrivit Gazetei Româneşti, citată de România TV, copiii ar fi mâncat bomboane de ciocolată pe care le-ar fi găsit într-o pungă lăsată pe clanţa uşii. În pachet mai erau câteva portocale şi o sticlă cu vin. Iniţial, presa din peninsulă a scris că românii ar fi consumat vin cu metanol, însă mama micuţilor neagă acest lucru.

Sticla de vin a rămas nedesfăcută, carabinierii au descoperit că fusese cumpărată de la un supermarket din Naro, dar îi fusese schimbat dopul. Copiii n-au atins sticla, doar din bomboane au mâncat. Bomboanele fuseseră desfăcute uşor şi li se pusese apoi o mică bandă de scoci, aşa mi-au spus carabinierii„, a declarat mama copiilor, pentru Gazeta Românească.

Alimentele consumate de copii au fost confiscate de către carabinieri şi vor fi supuse unor analize. Autorităţile italiene speră să afle în urma testelor cu ce anume s-au intoxicat cei trei fraţi. Copiii au fost aduşi în Italia acum un an de părinţii lor, care lucrează în Peninsulă de 5 ani