IPOTEZĂ ŞOC. Codruţ Marta ar fi fost răpit. Elan Schwartzenberg, implicat în dispariţie

Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar în perioada în care acesta a fost şeful ANAF, ar fi fost răpit, susţin surse din rândul anchetatorilor, citate de România TV.

07 feb. 2013, 16:14
IPOTEZĂ ŞOC. Codruţ Marta ar fi fost răpit. Elan Schwartzenberg, implicat în dispariţie

O ipoteză şocantă a apărut, joi, în cazul dispariţiei lui Codruţ Marta, anchetat împreună cu fostul său şef, Sorin Blejnar. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de România TV, posibilitatea ca Marta să fi fost răpit a prins tot mai mult contur în ultima vreme.

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg pare să fi fost implicat în dispariţia lui Marta. Din informaţiile colectate de anchetatori a rezultat că Schwartzenberg a fost ultima persoană cu care Marta s-a întâlnit înainte de dispariţie. Ulterior, din casa omului de afaceri au fost colectate două pahare care prezentau urme de alcool şi de somnifere. Elan Schwartzenberg a fost audiat de anchetatori, iar apoi, imediat după audieri, a plecat din ţară.

Elan Schwartzenberg şi Codruţ Marta erau prieteni şi se ştie că ei frecventau aceleaşi grupuri. Mai mult, despre Marta s-a spus că avea legături şi cu aşa-numitul Grup Monaco.

Varianta unei răpiri nu apare, însă, pentru prima oară în cazul lui Marta: după dispariţie, soţia lui, Andreea Marta, a depus la poliţie o plângere în care susţinea că fostul şef de cabinet al lui Blejnar ar fi fost răpit. Chiar şi fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a dat de înţeles că Marta nu ar fi dispărut de bună voie, afirmând în repetate rânduri că se temea de „ce este mai rău”.

Codruţ Marta a dispărut în mai 2012 şi este dat în urmărire internaţională. El este cercetat de DNA într-un dosar în care mai sunt implicate alte nume sonore printre care şi fostul şef ANAF, Sorin Blejnar. Pe numele lui Codruţ Marta autorităţile au emis un mandat de arestare în lipsă într-un dosar de evaziune fiscală de 15 milioane de euro.