Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au DEMISIONAT. Rus: Băsescu şi Antonescu au făcut presiuni VIDEO

Ioan Rus pleacă de la Ministerul de Interne. Tot luni şi-a înaintat demisia şi ministrul delegat pentru Administraţie,  Victor Paul Dobre. Anunţul demisiilor a fost făcut de ministrul de Interne Ioan Rus, în cadrul unei conferinţe de presă.

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 07:04
Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au DEMISIONAT. Rus: Băsescu şi Antonescu au făcut presiuni VIDEO

Ioan Rus şi-a motivat decizia prin presiunile făcute asupra sa şi a ministerului pe care l-a condus în urma referendumului din 29 iulie şi a polemicilor privind listele electorale.

Asupra mea şi a Ministerului Administraţiilor şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu. Din punctul meu de vedere, aşa ceva este inacceptabil. Eu sunt un politician corect şi onest, iar limitele demnităţii mele mi le stabilesc eu, drept pentru care mi-am înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor”, a declarat Ioan Rus, într-o conferinţă de presă.

„Aştept neutralitate politică şi bună credinţă şi sper ca aceia care vor veni după mine să nu permită ca MAI să fie implicat în bătălii pentru putere, iar politicienilor români, începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu, le spun cu toată modestia că în spatele lor şi al deciziilor lor se află totuşi un popor şi o ţară”, a completat Rus.

Ioan Rus a anunţat că şi Victor Paul Dobre, ministru delegat pentru Administraţie, şi-a înaintat demisia din funcţie.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a precizat, pentru MEDIAFAX, că a făcut acest lucru „din motive personale” şi că va comenta mai mult „altădată”.