Ioan Oltean: La europarlamentare PDL va fi singur pe liste, cu sigla şi vechea culoare

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, la Bistriţa, că la alegerile europarlamentare PDL va merge singur pe liste, cu sigla şi vechea culoare, iar dintre actualii europarlamentari vor mai fi susţinuţi să candideze "cel puţin trei-patru, inclusiv Monica Macovei".

30 aug. 2013, 12:52
Ioan Oltean: La europarlamentare PDL va fi singur pe liste, cu sigla şi vechea culoare

Categoric, la alegerile europarlamentare din mai 2014 PDL va merge singur pe liste. E primul examen pe care vrem să-l trecem singuri, pentru a ne verifica simpatia pe care am câştigat-o sau am pierdut-o, după alegerile din 2012. În mod cert, PDL va fi singur pe listă, cu sigla veche, cu vechea culoare şi cu ceea ce ne-a consacrat ca partid de sine stătător„, a declarat Oltean.

CITEŞTE ŞI Ponta: PSD are ca obiectiv obţinerea a 35% din voturi la euparlamentare

Întrebat câţi dintre actualii europarlamentari ai PDL se vor regăsi din nou pe liste, el a spus că „în mod cert, trei-patru”.

„E greu de spus câţi, dar cel puţin trei-patru în mod cert. Vă pot spune aproape sigur că Monica Macovei va candida şi va fi susţinută de PDL. Cu siguranţă că Traian Ungureanu va candida şi va fi susţinut, Theodor Stolojan la fel, Marian Jean Marinescu la fel, probabil vor mai fi unul-doi, printre care şi Rareş Niculescu, dar nu mai mulţi. Cristi Preda nu ştiu dacă va candida. Deocamdată, nu şi-a exprimat o poziţie fermă în sensul acesta. Dacă va depune o candidatură, partidul o va analiza şi va decide în consecinţă”, a mai spus Oltean, susţinând că „PDL poate să creadă că va obţine un scor electoral care să-i permită să ducă în Parlamentul European şase-şapte europarlamentari”.