Învingătorul lui Bute, Carl Froch, va fi anchetat. O declaraţie a sa i-a şocat pe britanici

Pugilistul britanic Carl Froch va fi anchetat de către Comisia de Control a Federaţia Britanică de Box după ce a declarat că îl va ucide pe danezul Mikkel Kessler, în meciul direct de sâmbătă, de la Londra.

23 mai 2013, 13:08
Învingătorul lui Bute, Carl Froch, va fi anchetat. O declaraţie a sa i-a şocat pe britanici

Campionul mondial la supermijlocie în versiunea IBF, Carl Froch, va fi anchetat pentru comentarii „neadecvate” înaintea meciului cu danezul Kessler, informează espn.co.uk, preluat de agenţia Mediafax.

Secretarul British Boxing, Robert Smith, l-a criticat pe pugilistul originar din Nottingham pentru declaraţiile făcute.

E regretabil şi neadecvat ce a declarat. Poţi avea în vedere etapa de pregătire în care se află, că este cel mai important meci din cariera sa şi este pus pe fapte mari de revanşă, însă ştie că astfel de declaraţii sunt greşite pentru un boxer. Pentru numele lui Dumnezeu, el este tată. Suntem foarte dezamăgiţi că a spus asta. El a fost tot timpul un model şi înţelege ce a spus. Nu îi vom spune nimic înainte de meci, dar vom vorbi cu el după„, a spus Robert Smith, pentru Telegraph Sport.

Carl Froch afirmase că atunci când îl va lovi în faţă pe Kessler, îl va ucide. „Când îl voi lovi în faţă, îl voi ucide. Vreau să îi provoc nişte «daune». Îl voi ucide dacă va trebui. Vreau să egalez palmaresul direct. Nu m-am simţit niciodată ca acum. Am vrut să înving şi înainte, dar acum e ceva la tipul ăsta care nu îmi dă pace. E furie şi trebuie să o canalizez. Voi fi acolo, nu doar pentru a câştiga această luptă, ci şi ca să-l scot din joc. Nu vreau să-l mai văd. M-am săturat de el şi m-am săturat de faptul că m-a bătut. Vreau să egalez palmaresul„, declarase Froch într-o conferinţă de presă.