Învăţătoare dată afară din examenul de Definitivat pentru că avea asupra sa un înscris cu baremul

EXAMENUL DE DEFINITIVARE 2013. O învăţătoare din Timiş a fost dată afară din examenul de Definitivat, joi, după ce asupra ei s-a găsit un înscris ce conţinea baremul.

18 iul. 2013, 14:48
Învăţătoare dată afară din examenul de Definitivat pentru că avea asupra sa un înscris cu baremul

EXAMENUL DE DEFINITIVARE 2013. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş susţin că respectivul cadru didactic nu a încercat să copieze.

„S-a constatat că avea un document cu care nu avea ce să caute în sală. Este vorba despre un barem de notare”, a declarat presei prof. dr. Halasz Francisc, inspector şcolar general adjunct.

Potrivit Agerpres, numărul cadrelor didactice din judeţ care încearcă să copieze în examene a scăzut, după introducerea camerelor de supraveghere.

Profesori PRINŞI COPIIND la examenul de definitivat. Vezi ce metode aveau cadrele didactice

În urmă cu doi ani au fost eliminaţi din examenul de Titularizare cinci profesori, pentru că aveau telefoane mobile asupra lor şi nu vor mai putea ajunge să predea la catedră niciodată.

În anul 2006, o profesoară candida pentru un post la disciplina Muzică şi era singură pe acel loc, dar a copiat la examen, motivând că vrea o notă mai mare de 7,00.

Majoritatea candidaţilor au susţinut la ieşirea de la proba scrisă că subiectele au fost mai dificile decât anul trecut, dar destul de accesibile. Singurul lucru care pare să nu fie pe placul unora dintre concurenţi este acela că pentru a lua Definitivatul este necesară media 8,00 şi nu 7,00, cât era până acum.

La Definitivat s-au înscris 241 de candidaţi, dar 19 concurenţi au absentat.

După Definitivat urmează examenul de Titularizare, unde concurenţa este mare, pentru că în Timiş sunt aşteptaţi 1.500 de candidaţi pe cele 141 de locuri.