Învaţă-l să îndrăgească scrisul de mână

Scrisul de mână este o corvoadă pentru copilul tău? Iată câteva trucuri prin care-i poţi arăta cât de important este pentru întreaga familie ca el să scrie repede şi ciţet.

RomaniaTV.net
04 feb. 2013, 11:55
Învaţă-l să îndrăgească scrisul de mână

Fise de lucru, eseuri, dictari sau doar lucrari pentru caligrafie – majoritatea lucrarilor de la scoala se bazeaza pe scrisul de mana, iar invatatorii trebuie sa poata sa le citeasca. In plus, acestia sunt de parere ca un scris de mana citet si rapid este vital pentru o comunicare eficienta. In cazul in care copilul scrie greu, incet si se gandeste la fiecare litera, se va concentra mai putin pe mesajul pe care trebuie sa-l transmita si va prima efortul de a scrie.

 Citeste si: Invata-l sa numere in 10 lectii

Intr-adevar, suntem in secolul XXI, dominat de computere, dar s-a demonstrat ca metoda traditionala de scris – cu un creion sau cu un stilou pe o coala de hartie aduce mai multe idei celui care asterne cuvinte dacat o tastatura impersonala.

Transforma scrisul de mana intr-o activitate placuta

Copilul tau se plictiseste sa scrie? Transforma scrisul in joc! De pilda, dupa o jumatate de ora de scris „a” mic de mana, este firesc sa se plictiseasca. Indeamna-l sa-si imagineze ca este un chelner care ia o comanda, ca este doctor si scrie o reteta.

Citeste mai multe despre cum il inveti sa indrageasca scrisul de mana pe mami.ro.