Inundaţii şi copaci doborâţi de vânt, în Constanţa VIDEO

După câteva ore în care a plouat torenţial, străzile din Constanţa au devenit adevărate canale. Mai multe case, precum şi subsolul mall-ului din oraş au fost inundate. Ca să facă faţă puhoaielor, autorităţile au deschis stăvilarele de descărcare ale Laculurilor Tăbăcărie şi Siutghiol. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic.

RomaniaTV.net
19 mai 2012, 10:24
Inundaţii şi copaci doborâţi de vânt, în Constanţa VIDEO

La două ore după ce a început să plouă, mai multe străzi din Constanţa erau blocate. Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci,  unul chiar în centrul oraşului, unde a şi fost blocată circulaţia. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Un alt pom a căzut peste o maşină aflată în trafic, iar pasagerii acesteia au rămas blocaţi până la intervenţia pompierilor.

Mari probleme au fost în zona Pescărie, la intrarea în Mamaia, dar şi pe bulevardul Soveja. Oamenii s-au trezit cu apa în curţi şi în case.

Purtătorul de cuvânt al RAJA S.A. Constanţa, Irina Oprea, a explicat că astfel de probleme apar la orice ploaie mai puternică, din cauză că sistemul de canalizare este foarte vechi.

„Încă de sâmbătă dimineaţă s-a constituit comandament pentru situaţii de urgenţă. Sunt pe teren peste 40 de echipe dotate cu toate utilajele necesare intervenţiilor ce se impun în astfel de situaţii. Cele mai multe reclamaţii au venit din cartierul Coiciu, din cartierul Piaţa Chiliei, din zona Delfinariului şi a Casei de Căsătorii. Aceste probleme apar de fiecare dată pentru că avem un sistem de canalizare vechi de peste 40 de ani, care este subdimensionat. Noi în fiecare toamnă şi primăvară, noi curăţăm sistemul de canalizare pe toate străzile din Constanţa, iar funcţionarea lui este perturbată şi de ce se aruncă în această canalizare”, a precizat Irina Oprea.

Probleme sunt şi în alte localităţi din judeţul Constanţa. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în jurul prânzului traficul rutier era întrerupt pe DN2A, la Ovidiu, din cauza apei care s-a strâns pe carosabil în urma unei ploi torenţiale. Circulaţia a fost deviată pe varianta de ocolire a oraşului Ovidiu (DN3C).