Inundaţii puternice în Germania: Cel puţin doi morţi

Inundaţii puternice în Germania, unde cel puţin doi oameni au murit, după ce au fost luaţi de apele revărsate ale râurilor, potrivit România TV. Sudul şi estul Germaniei se confruntă cu inundaţii de proporţii; cele mai afectate regiuni sunt Bavaria şi Saxonia Inferioară. Situaţia este asemănătoare şi în Elveţia şi Cehia, unde meteorologii au emis cod roşu de inundaţii.

RomaniaTV.net
02 iun. 2013, 16:19
Inundaţii puternice în Germania: Cel puţin doi morţi

Sudul şi estul Germaniei se confruntă cu inundaţii puternice, după ce mai multe râuri şi-au ieşit din matcă. Culturile agricole din aceste zone au fost complet distruse de puhoaie. Cel puţin doi oameni au murit, după ce au fost  luaţi de apele revărsate ale râurilor.

Autorităţile se pregătesc acum pentru o situaţie mai gravă, mai ales că ploile torenţiale vor continua şi în următoarele zile. Meteorologii au emis cod roşu de inundaţii pentru mai multe râuri, printre care Rin şi Dunăre.

Situaţia este asemănătoare şi în Elveţia şi Cehia , unde meteorologii au emis cod roşu de inundaţii. Mai mult, este de aşteptat că nivelul precipitaţiilor să atingă chiar şi 160 de litri pe metrul pătrat.