Inundaţii au avut loc în sudul şi centrul Republicii Moldova, inclusiv la Chişinău

Ploile puternice din Republica Moldova au provocat inundaţii în sudul ţării şi la Chişinău, pe teritoriul ţării fiind emis cod galben de ploi începând de vineri până duminică, relatează PRO TV Chişinău, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
13 sept. 2013, 16:31
Inundaţii au avut loc în sudul şi centrul Republicii Moldova, inclusiv la Chişinău

Pe străzile din Chişinau se circulă cu dificultate, iar canalele de scurgere nu fac faţă cantităţii mari de apă.

Cea mai complicată situaţie este în sudul ţării. Subsolul spitalului din oraşul Cahul (sud) a fost inundat, precum şi mai multe clădiri din oraş.

O locuinţă de lut din Cahul s-a prăbuşit, dupa ce beciul acesteia s-a umplut cu apă, a relatat PRO TV Chişinău. Au fost inundate peste 30 de beciuri, unde erau păstrate legume şi fructe.

Mai multe străzi din Cahul au fost afectate de ploi, iar un segment de cale ferată din apropierea oraşului a fost acoperit de nămol, fapt ce a dus la suspendarea circulaţiei trenurilor în această zonă.

De asemenea, a fost afectat şi teritoriul regiunii autonome Găgăuzia. În prezent, peste 45 de salvatori construiesc diguri în satul Svetlîi din raionul Comrat pentru a proteja mai multe case de inundaţii. În această regiune au distruse 30 de hectare de rapiţă. În Ceadîr-Lunga a fost inundat subsolul unei scoli.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova a emis pe 12 septembrie cod galben de ploi pe întregul teritoriul al ţării, în perioada 13-15 septembrie. În legătură cu extinderea unui ciclon sudic, pe 13-14 septembrie va ploua puternic, iar pe 14-15 septembrie vor fi semnalate intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 metri pe secundă, informează Serviciul Hidrometeorologic al Republicii Moldova.

Citeşte şi: COD GALBEN şi COD PORTOCALIU DE inundaţii pe râurile din Moldova, Muntenia şi Dobrogea