Întrebări-capcană ale angajatorului, la interviul de angajare

Criza economică a adus turbulenţe pe piaţa muncii, iar persoanele selecţionate pentru un interviu de angajare se pot simţi cu adevărat învingători. Atenţie însă! O celebră autoare de editoriale în domeniul pieţei muncii, Joyce Lain Kennedy, ne avertizează că angajatorul încearcă să pună întrebări capcană, prin care să-şi poată diferenţia candidaţii.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 07:47
Întrebări-capcană ale angajatorului, la interviul de angajare

Editorialistul Joyce Lain Kennedy spune că managerii pierd timp preţios cu interviurile. Aşadar, întrebările capcană diferenţiază candidaţii şi sunt utilizate ca măsură de eficienţă în raportul resursă-timp. La întrebarea: „Câţi colegi de-ai dumneavoastră au mai fost concediaţi?”, specialistul recomandă un răspuns care să evidenţieze mai mult interesul faţă de ziua de muncă, decât faţă de ziua de salariu.

Angajatorul poate să întrebe şi cum v-aţi pregătit pentru interviu. Intenţia întrebării este de a descifra cât de mult este interesat candidatul de jobul respectiv.

Dacă angajatorul vă întreabă despre conflictele pe care le-aţi avut cu colegii sau şefii dumneavoastră, specialiştii spun că cel mai bine ar fi să spuneţi că nu vă amintiţi de asemenea evenimente, iar şefii dumneavoastră au fost mereu corecţi şi imparţiali.

Dacă aţi câştiga vreodată o sumă mare de bani la loto, este de preferat ca angajatorul dumneavoastră să ştie că nu veţi renunţa la locul de muncă. Cu toate astea, specialiştii în domeniu spun că indiferent dacă aţi exersat, sau nu, răspunsurile pentru anumite întrebări, angajatorul va avea grijă să vă adreseze o întrebare neaşteptată.