Intrarea în portul Olteniţa a fost vândută unei societăţi private VEZI VIDEO

Au vândut intrarea în portul Olteniţa. Isprava aparţine edililor oraşului, iar de ea beneficiază firma Tehnologica Radion, o societate abonată la contractele pe bani publici. Primarul dă vina pe Consiliul Local, în vreme ce tranzacţia păguboasă a celor două hectare de teren a ajuns pe masa judecătorilor.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 17:20
Intrarea în portul Olteniţa a fost vândută unei societăţi private VEZI VIDEO

Noul port al oraşului Olteniţa se află pe traseul Canalului Dunăre-Bucureşti. Fostul director al şantierului ne arată cum a ajuns portul oraşului să fie lăsat practic fără intrare.

„Pe aici trecea drumul de acces către portul nou Olteniţa, chiar şi calea ferată trecea prin această zonă. Prin vânzarea acestor terenuri drumul a fost blocat. Această firmă este Tehnologica Radion, firmă abonată la contractele cu statul şi cu Compania de Drumuri Naţionale” a afirmat pentru RTV Mihai Manciu, fost director de şantier al Canalului Dunăre- Bucureşti.

Preţul încasat de Municipalitate pentru cele două hectare de teren este de 300.000 de euro. Vinderea acestui teren face, însă, ca investiţiile în noul port să fie inutile. Primarul Olteniţei dă vina pe consilierii locali.

„Consiliul local a decis dacă vrea să vândă un teren, că este apanajul Consiliului Local, a hotărât că-l vinde, a stabilit preţul prin expertiză şi, din momentul ăla, s-a făcut vânzarea. Care-i problema?” a declarat Costinel Milescu, primarul oraşului Olteniţa.

Nici secretarul Consiliului nu a reuşit să clarifice lucrurile.

Trecerea terenurilor din domeniul public în cel privat a ajuns pe mâna judecătorilor. Cei care au semnalat neregula au aşteptat în zadar măsuri din partea autorităţilor.

„Am atras atenţia Ministerului Transporturilor, dar nimeni nu a luat nicio măsură să ia înapoi terenurile care le-au fost trecute abuziv în proprietatea primăriei Olteniţa.” a mai declarat Mihai Manciu.

Prefectul judeţului a declarat că, până la soluţionarea litigiului în instanţă, el nu va avea nicio poziţie faţă de problemă.

Conducerea firmei Tehnologica Radion nu a putut fi contactată pentru a explica bunăvoinţa ciudată de care a beneficiat din partea autorităţilor din Olteniţa.