Intoxicaţii cu ciuperci, la Iaşi. O femeie vede pitici, de la ciulamaua halucinogenă

O femeie în vârstă de 61 de ani, din Iaşi, a ajuns la spital cu o stare de rău generală, medicii constatând că aceasta s-a intoxicat cu ciuperci cu efect Potrivit România TV, în ultimele zile mai multe de zece persoane au avut aceeaşi problemă.

19 iun. 2013, 06:46
Intoxicaţii cu ciuperci, la Iaşi. O femeie vede pitici, de la ciulamaua halucinogenă

Femeia de 61 de ani din comuna ieşeană Ţibana a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului din Iaşi cu o stare generală de rău, după ce a marcat ciulama de ciuperci culese din pădure.

Potrivit România TV, pPacienta a consumat însă anumite specii de ciuperci, cu efect haluciongen, astfel ea plângându-se medicilor că vede pitici. Femeia a fost internată în secţia de Toxicologie, iar în prezent starea sa de sănătate este stabilă. Specialiştii spun că acest fenimen este frecvent întâlnit în cazul intoxicaţiei cu aşa-numitele „cipuerci magice”.

În ultimele trei zile, la Iaşi, mai mult de zece persoane au ajuns în spital cu diferite afecţiuni provocate de consumul de ciuperci. Cinci dintre pacienţi sunt copii, care au mâncat ciuperci culese de părinţi din pădure. Toţi au primit îngrijiri medicasle, iar acum starea lor de sănătate este stabilă.