Patriciu, după transplant: M-am agăţat de viaţă. Faptul că am reuşit, e un noroc! Eram un schelet

În urmă cu aproape patru luni, Dinu Patriciu a fost supus unei dificile operaţii de transplant de ficat, la o clinică din Milano. După o recuperare dificilă, omul de afaceri a revenit în ţară şi a povestit, într-un interviu EXCLUSIV pentru România TV, cum şi-a revăzut viaţa într-o secundă, pe masa de operaţie.

13 apr. 2013, 14:41
Patriciu, după transplant: M-am agăţat de viaţă. Faptul că am reuşit, e un noroc! Eram un schelet

După luni de recuperare, Dinu Patriciu a povestit cu zâmbetul pe buze, la România TV, despre momentele grele prin care a trecut. Recuperarea nu a fost deloc uşoară, iar ce l-a ajutat cel mai mult, în acele momente, a fost voinţa. „Am trecut printr-o încercare dificilă, dar acum mă simt mult mai bine decât înainte şi am foarte multe planuri de viitor. Am de gând să trăiesc înca o perioadă (…) Mă uitam prin diverse tabloide la poze de-ale mele ajunse prin nu ştiu ce întâmplări în presă. Atunci când mă aflam într-un scaun cu rotile… Zâmbeam, dar eram un schelet. Acum nu mai sunt (…) Trebuie să îi ajuţi pe doctori. Ei nu pot face nimic fără tine. Dacă nu ai voinţa de a face fizioterapie, exerciţii fizice, alergare, nu ajungi un om întreg după o asemenea încercare„, a povestit Dinu Patriciu, la România TV.

Cât despre varianta morţii, ea nu e uşor de privit nici măcar de unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri români. „Nu ştiu cum să răspund la întrebarea cum privesc moartea. Nu ştiu, pentru că eram motivat să trăiesc şi asta era starea în care trăiam. Vroiam să mă agăţ de viaţă. Faptul că am reuşit e un noroc. Însă, dacă vrei cu tot dinadinsul, se şi întâmplă„, a mai povestit Patriciu.

Totuşi, el spune că pe masa de operaţie şi-a văzut, într-o secundă, întreaga viaţă trecându-i prin faţa ochilor: „Te gândeşti la cei apropiaţi, evident. Şi trebuie să vă spun că nu e o glumă ceea ce se spune, că atunci când treci pragul, când intri în anestezie totală, îţi reciteşti viaţa. E adevărat. Şi când te trezeşti ţi-e frică să deschizi ochii, să nu fii cumva pe lumea cealaltă. Ăsta e sentimentul pe care îl ai„. 

Dinu Patriciu recunoaşte că a avut parte şi de surprize neplăcute de la cei apropiaţi. Soţia sa, Dana Patriciu, a intentat procedura de divorţ în timp ce era încă sub observaţia medicilor. „Din păcate, când treci prin astfel de momente ai nefericirea de a constata că oameni pe care îi credeai oneşti devin şacali. Deasupra unui animal rănit se învârt vulturii„, a mai spus el în interviul acordat România TV.

Cât despre posibila împărţire a averii, Dinu Patriciu a spus: „Unora le dau cu plăcere, deoarece cred că e bine. Altora, care încearcă să profite, le răspund agresiv şi totodată încerc să nu îi bag în seama. Nu e treaba mea, e treaba avocaţilor„. De asemenea,

Dinu Patriciu a vorbit şi despre regrete la România TV. „Sunt un foarte prost părinte. Dar relaţia cu copiii mei s-a cimentat foarte tare în ultimele luni, pentru că mi-au stat aproape şi mi-au fost un sprijin extraordinar„.

La sfârşitul anului trecut, Dinu Patriciu a trecut prin momente de cumpănă, el fiind supus unei dificile intervenţii chirurgicale, la o clinică din Milano. Omul de afaceri suferea de ciroză şi avea nevoie urgentă de un transplant de ficat, iar operaţia a durat mai bine de 10 ore.