Interpretul de muzică populară Alexandru Pugna (PSD), ales vicepreşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud

Interpretul de muzică populară Alexandru Pugna (PSD) a fost ales, duminică, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a doua funcţie de vicepreşedinte revenind lui Stelian Dolha (PNL), transmite corespondentul MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
24 iun. 2012, 19:50
Interpretul de muzică populară Alexandru Pugna (PSD), ales vicepreşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, întrunit, duminică, în şedinţa de constituire, i-a ales vicepreşedinţi pe interpretul de muzică populară Alexandru Pugna (PSD) şi pe Stelian Dolha (PNL).

Alexandru Pugna a fost ales vicepreşedinte cu 20 de voturi „pentru”, iar Stelian Dolha cu 18 voturi „pentru”.

Pugna şi Dolha au fost votaţi de cei 16 consilieri USL şi doi de la PP-DD, în timp ce pe Alexandru Pugna l-au votat şi doi reprezentanţi ai PDL.

Interpretul de muzică populară Alexandru Pugna a mai fost consilier judeţean şi în mandatul 2008-2012, el făcând parte din Comisia de cultură. El a fost anunţat drept viitor vicepreşedinte al CJ încă din timpul campaniei electorale când fotografia sa a apărut pe afişe alături de cea a lui Emil Radu Moldovan, ales preşedinte al CJ.

Din partea PDL a fost propus vicepreşedinte de două ori Eugen Curteanu, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Acesta a acceptat să candideze doar în cursă cu Stelian Dolha (PNL), iar nu a obţinut decât 13 voturi „pentru” din partea colegilor săi de partid. Deşi a fost propus şi a doua oară, în competiţie cu Alexandru Pugna, Curtean a refuzat să mai accepte candidatura, aşa încât consilierii judeţeni au avut un singur nume pe buletinul de vot, PDL nemaifăcând nicio altă propunere.

Duminică, au fost desemnaţi şefii de grup ai partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Judeţean, Daniel Suciu (USL), Eugen Curteanu (PDL) şi Ştefan Todea (PP-DD).

Tot duminică, au fost desemnaţi şi componenţii celor patru comisii ale Consiliului Judeţean. Din Comisia economică fac parte patru reprezentanţi ai USL, doi ai PDL şi unul de la PP-DD. Din Comisia de urbanism fac parte patru consilieri judeţeni USL şi trei PDL, iar din Comisia de cultură patru reprezentanţi ai USL, doi ai PDL şi unul al PP-DD. Comisia de administraţie va avea un reprezentant al USL şi şase ai PDL.

Şedinţa de constituire a CJ Bistriţa-Năsăud a fost condusă de preşedintele nou ales Emil Radu Moldovan (USL), care a fost învestit în funcţie săptămâna trecută în prezenţa premierului Victor Ponta.

CJ Bistriţa-Năsăud este format din 31 de aleşi, 16 de la USL, 13 de la PDl şi doi de la PP-DD.

Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud nu s-a putut constitui la prima strigare întrucât reprezentanţii PDL au boicotat şedinţa convocată pentru vineri, democrat-liberalii anunţând, printr-un comunicat, că nu sunt întrunite condiţiile legale de convocare.

Grupul consilierilor PDL anunţase, cu puţin timp înainte de începerea şedinţei de la CJ, printr-un comunicat de presă, că niciun reprezentant al PDL nu se prezintă la lucrări deoarece convocarea şedinţei de constituire nu a fost făcută de preşedintele CJ, aşa cum prevede legea, ci printr-un comunicat de presă semnat de secretarul judeţului, Iosif Redl, care nu are astfel de atribuţii legale.