DNA: Mariana Câmpeanu ştia de concursurile aranjate de la Ministerul Muncii

Anchetatorii DNA au depus la dosarul de corupţie de la Ministerul Muncii dovezi din care reiese că Mariana Câmpeanu ştia că cele două consiliere ale sale sunt implicate în fraudarea unui concurs, informează România TV.

RomaniaTV.net
24 mai 2013, 11:50
DNA: Mariana Câmpeanu ştia de concursurile aranjate de la Ministerul Muncii

Procurorii DNA au început ancheta privind faptele de corupţie de la Ministerul Muncii după ce au aflat că două dintre apropiatele Marianei Câmpeanu vor să fraudeze un concurs de angajare în minister.

Paula Mănuceanu, pe atunci consilier al Ministrului Muncii, a trimis pe e-mail răspunsurile la întrebările din testul pentru angajare pe care urma să-l susţină Paul Cristian Ferchedău. Candidatul nu a învăţat însă şi a preferat să copieze în timpul examenului de pe telefonul mobil, fiind văzut de ceilalţi candidaţi.

Acest fapt reiese din interceptările aflate la dosar, difuzate în exclusivitate de România TV.

Iulia Coruţ (fost şef de cabinet al Marianei Câmpeanu): Paula, cand i-ai dat alea?

Paula Mănuceanu (fost consilier al Marianei Câmpeanu): După-amiază.

Iulia Coruţ: Iubita, cu cât înainte i-ai dat să înveţe?

Paula Mănuceanu: Luni, după-amiază. Luni seara, marţi, miercuri.

Iulia Coruţ: Mie mi-a zis că i-ai dat cu o zi înainte.

Paula Mănuceanu: Nu, nu e adevărat, Ce naiba?! Adică, cum cu o zi înainte?

Pentru că cel pentru care a fost aranjat concursul nu a putut nici măcar să copieze răspunsurile corecte acesta a fost chemat la Ministerul Muncii şi a refăcut lucrearea scrisă în biroul Paulei Mănuceanu. Anchetatorii au depus la dosar interceptări telefonice din care reiese că Mariana Câmpeanu ştia de concursul aranjat şi că a fost chiar amuzată de faptul că Paul Ferchedău nu a reuşit să obţină notă de trecere chiar dacă avea toate răspunsurile scrise pe foaie.

Dovada acestui fapt se află în interceptările aflate la dosar:

Iulia Coruţ: Să ştii că i-am povestit lu’ doamna ca…să ştii că i-am povestit lu’ doamna că noroc de tine.

Paula Mănuceanu: Lasă, că…să fim sănătoşi!

Iulia Coruţ: I-am spus că atunci am drăcuit în curtea catedralei, dacă îţi poţi imagina.

Paula Mănuceanu: Of, sărăcuţa!

Iulia Coruţ: Azi i-am povestit, de dimineaţă lu’ doamna, râdea doamna cu gura până la urechi! I-am spus: doamna ministru, de ce râdeţi că n-a fost chiar aşa uşor. Eram aşa nervoasă, mi-a pocnit capul de durere!

Paula Mănuceanu (râde): Aoleu!

Iulia Coruţ: Şi ea râdea de noi.

Contactată de România TV, Mariana Câmpeanu a negat discuţiile şi a spus că nu are nicio legătură cu şpaga dată în ministerul pe care îl conduce. „Dacă era aşa, eram chemată. Nu am ce să comentez, dosarul e in instanţă, organele competente să îşi vadă de atribuţii. Nu m-a întrebat nimeni nimic, avem organe care se ocupă. Ăsta e singurul comentariu„, a spus ministrul muncii.

Procurorii DNA le-au trimis în judecată pe fosta consilieră şi fosta şefă de cabinet a Ministrului Muncii pentru fapte de corupţie.