Inter şi Juventus, amendate pentru insulte şi manifestaţii rasiste

Cluburile Inter Milano şi Juventus Torino au fost amendate pentru insultele şi manifestaţiile rasiste ale suporterilor la meciul direct câştigat de torinezi, scor 2-1, a anunţat agenţia Ansa.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 18:33
Inter şi Juventus, amendate pentru insulte şi manifestaţii rasiste

Inter Milano va plăti o amendă de 20.000 de euro pentru un banner despre „nostalgia pentru Heysel”, potrivit Mediafax. La 29 mai 1985, pe stadionul Heysel, la meciul Juventus – Liverpool, din finala Cupei Campionilor Europeni, 39 de persoane, fani ai echipei Juventus, au murit înainte de începerea meciului, în urma incidentelor cu huliganii englezi. O gaură în grilajul tribunei Z, unde se aflau italienii, a permis celor 200 de englezi să-i atace. Cuprinşi de panică, fanii lui Juve au încercat să părăsească tribuna: o mişcare care s-a soldat cu 39 de morţi – 34 de italieni, doi belgieni, doi francezi şi un irlandez – călcaţi în picioare sau zdrobiţi, şi peste 600 de răniţi.

Sâmbătă, un alt banner al fanilor interişti cerea „Moarte lui Agnelli”, la adresa preşedintelui de la Juventus, Andrea Agnelli.

Gruparea Juventus a fost amendată cu 10.000 de euro pentru scandările rasiste ale suporterilor. Fanii torinezi sunt cunoscuţi pentru acest gen de manifestaţii şi l-au luat „la ţintă” pe Mario Balotelli, atacantul care acum joacă la Manchester City, când acesta evolua la Inter Milano.