Întâlnire Ponta-Antonescu, la Senat. Ce au discutat liderii PSD şi PNL

Premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, s-au întâlnit, luni după-amiază, la Palatul Parlamentului. Potrivit liderului PNL, discuţiile au vizat modificarea Constituţiei şi nu numirile de procurori şefi  sau ipoteza ruperii USL.

01 apr. 2013, 12:37
Întâlnire Ponta-Antonescu, la Senat. Ce au discutat liderii PSD şi PNL

Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au întâlnit, la cabinetul preşedintelui Senatului, tema discuţiei fiind, potrivit unor surse din USL, citate de Mediafax, revizuirea Constituţiei.

Conform surselor citate, întâlnirea era programată,  la aceasta participând şi Cristian Pârvulescu, preşedintele forumului constituţional.

Întâlnirea liderilor PSD şi PNL a avut loc pe fondul tensiunilor dintre cele două partide şi a declaraţiilor acide privind ruperea USL şi numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a întrerupt întrevederea cu premierul Victor Ponta pentru a face o declaraţie de presă, el spunându-le jurnaliştilor că a luat act de faptul că aceştia transmit ştiri „năprasnice” despre ruperea USL, el arătând că nu se rupe nimic.

Aflând, luând act de faptul că din nou transmiteţi ştiri năprasnice despre ruperea USL, despre tensiuni îngrozitoare pe care se vede că nu le mai suportaţi, am ieşit să vă spun că sunt înăuntru cu premierul, cu domnul Pârvulescu, cu domnul Zgonea şi discutăm foarte liniştiţi despre lucrările forumului constituţional, despre calendar, despre modalitatea în care putem să ajutăm această dezbatere publică pe subiectul Constituţiei care se va prelungi până undeva la jumătatea lunii mai”, le-a spus Antonescu jurnaliştilor care aşteptau la uşa biroului său de la Senat.

Liderul PNL a arătat că tema întrevederii cu Ponta nu e legată de politică sau de USL.

„Nu sunt în discuţie teme politice de felul relaţiilor din USL, nu se discută despre procurori, nu se discută şi nu se rupe nimic. Această întâlnire era programată împreună cu premierul şi cu domnul Pârvulescu de acum o săptămână şi o desfăşurăm în modul cel mai liniştit”, a adăugat Antonescu.

Nu sunt în discuţie teme politice de felul relaţiilor din USL, nu se discută despre procurori, nu se discută şi nu se rupe nimic”, a spus Antonescu.

CITEŞTE ŞI Antonescu: Ruperea USL rămâne o himeră sau o speranţă pentru unii. Trebuie să mai aştepte

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că el nu a pus niciodată problema ruperii USL, arătând că nimeni din PSD nu va pune o astfel de problemă niciodată şi că social-democraţii sunt parteneri serioşi de alianţă.

„Eu nu am pus niciodată problema ruperii USL. Şi nu o să pună niciodată cineva din PSD. Noi suntem nişte parteneri foarte serioşi”, a spus Ponta, răspunzând unei întrebări legate de afirmaţiile liderului PNL, Crin Antonescu, privind „varianta” ruperii USL în situaţia în care Kovesi va fi numită la şefia DNA.

Ponta a spus că respectă punctul de vedere al co-preşedintelui USL, dar a atras atenţia că Mihai Stănişoară şi Sorin Frunzăverde, care au trecut de la PDL la PNL, sunt mai apropiaţi de Băsescu decât Kovesi şi, cu toate astea, a înţeles deciziile controversate ale liberalilor. „Eu niciodată nu mă spăl pe mâini, ca Pilat din Pont”, le-a mai transmis Ponta liberalilor.

„Eu am văzut punctul de vedere, îl respect. În acelaşi timp, eu o să fiu totdeauna solidar cu colegii liberali şi când vor lua ei decizii controversate. Eu i-am sprijinit când i-au luat pe domnii Frunzăverde şi Stănişoară, care au fost mult mai apropiaţi de domnul Traian Băsescu decât Kovesi. Iar eu Kovesi nu o pun vicepreşedinte la PSD. Să stea liniştiţi liberalii pe tema asta”, a reacţionat Victor Ponta.