Inspectoratul Şcolar Ilfov face anchetă la şcolile din Buftea în urma dezvăluirilor RTV.NET

În urma materialui publicat de RTV.NET privind organizarea unei petreceri cu alcool şi certificate de căsătorie de o noapte pentru elevii mai multor unităţi de învăţământ din Buftea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov face anchetă pentru a afla cine a permis organizarea unei astfel de petreceri şi lipirea afişelor în şcolile din oraş. 

RomaniaTV.net
18 ian. 2013, 15:05
Inspectoratul Şcolar Ilfov face anchetă la şcolile din Buftea în urma dezvăluirilor RTV.NET

În urma unor fotografii trimise de un cititor şi publicate de ROMÂNIATV.NET, Inspectoratul Şcolar Ilfov face verificări. Şi părinţii elevilor s-au declarat revoltaţi şi au cerut dezlipirea afişelor.

„Mă surprinde cum a fost posibil să se strecoare în şcoli asemenea afişe. Eu am dispus deplasarea inspectorilor la această unitate de învăţământ. Unitatea de învăţământ e victimă. E vina celor ca iniţiază asemenea acţiuni. Şcoala nu e implicată, şcoala e victimă. Ancheta se va desfăşura în continuare de luni (a început azi) şi va stabili ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Ion Cornaciu, inspector general Ilfov, la România TV.

„Această petrecere cu siguranţă nu e organizată de nicio şcoală din Buftea şi de nicio unitate de învăţământ. Am fost sunată să vin să văd ce s-a întâmplat. Nu am găsit niciun afiş, cei de la liceu nu ştiau de acest afiş. Am constatat că niciun cadru didactic nu e de acord cu aşa ceva. Eu nu am văzut un astfel de afiş. Inspectoratul şcolar a elaborat un regulamemnt pentru securitatea elevilor, regulament pe care îl găsiţi pe site-ul Inspectoratului şcolar încă din octombrie. Din întâmplare sunt şi locuitor al acestui oraş şi nu am văzut acest afiş”, a adăugat Anişoara Ciobanu, inspector şcolar.

Cu toate că primăria apărea pe afişe drept partener al acestui eveniment, în urma scandalului primarul a declarat că nu a semnat niciun parteneriat.

„La sediul primăriei s-a deplasat un aşa-zis organizator acum două săptămâni şi ne-a făcut o propunere dacă vrem să susţinem această organizare cu diplome. La momentul respectiv am fost de acord, dar de atunci până acum nu am semnat niciun parteneriat, niciun protocol cu niciun organizator”, a declarat primarul oraşului Buftea, Gheorghe Pistol.

La o zi de la izbucnirea scandalului privind promovarea în şcoli a balului cu alcool gratuit pentru participanţi, organizatorii evenimentului spun că afişele au apărut în unităţile de învăţământ din cauza „unei erori umane”.

„Din punctul nostru de vedere a fost o greşeală umană a unei colege care lucrează la PR. Noi vom organiza un eveniment a cărui temă va fi „Valentines Day.  Este un eveniment socio-cultural”, a declarat Ciprian Dobrin, reprezentant al organizatorilor, pentru RTV.NET.

Organizaţia a ţinut să precizeze că în cazul în care numărul minorilor prezenţi va fi mai mare de 50%, consumul de băuturi alcoolice nu va fi permis.        

Ei spun că au identificat vinovatul, dar nu o pot sancţiona pe angajată pentru că „e o doamnă divorţată la 30 de ani, care are doi copii”.

De asemenea, organizatorul a spus că nu există o colaborare cu primăria, aceasta oferind doar „sprijin logistic”.

„Noi nu lucrăm cu primăria. Primim doar sprijin logistic, doar dacă noi avem nevoie de o consultare juridică legată de eveniment. Mai mult primăria nu are ce să ne ofere pentru că noi nu apelăm la Primăria Oraşului Buftea pentru a subvenţiona financiar un astfel de eveniment” a adăugat reprezentantul.