Clasa pregătitoare SE SCHIMBĂ: Vor fi eliminate mai multe criterii restrictive

Clasa pregătitoare va rămâne în continuare obligatorie, însă Ministerul Educaţiei vrea să evite haosul de la înscrierile de anul acesta. Astfel, cererile vor fi depuse într-o singură etapă, iar clasele vor fi organizate şi în grădiniţe.

RomaniaTV.net
25 nov. 2012, 18:51
Clasa pregătitoare SE SCHIMBĂ: Vor fi eliminate mai multe criterii restrictive

Pentru a evita haosul creat anul acesta, ministerul vrea să schimbe modalitatea de admitere în clasa pregătitoare.

Reprezentanţii ministerului vor să organizeze o singură etapă de înscriere. Clasa pregătitoare să fie şi la şcoală şi la grădiniţă şi să elimine criteriile restrictive, adică părinţii să nu mai fie nevoiţi să îşi facă mutaţie, să divorţeze sau să se declare de altă etnie pentru ca fiii lor să ajungă la şcoala pe care şi-o doresc.

Cert este că şi anul viitor clasa pregătitoare va rămâne obligatorie şi se va respecta aceeaşi programă. Cei mai mulţi părinţi îşi doresc ca elevii de 6 ani să mai rămână un an la grădiniţă.

„În primul rând, părintele trebuie să aiba libertatea să-şi înscrie copilul la orice şcoală doreşte. Clasa pregătitoare în cadrul grădiniţei este un avantaj pentru noi pentru că acolo copilul are posibilitate să se şi joace. Acolo avem inclusiv grupuri sanitare care să fie adecvate vârstei lor. Pe de altă parte copilul poate să şi mănânce, să se şi odihnească”, a declarat Mihaela Gună, preşedinte Federaţia Părinţilor.

În acest moment, aproximativ 9.000 de elevi învaţă în spaţii improvizate, în foste laboratoare, săli de sport sau chiar cancelarii, după ce grupa pregătitoare s-a mutat la şcoală.