Înscrierea lui Johannis în PNL. Antonescu: Îl consider capabil să fie prim-ministru

Klaus Johannis a anunţat, miercuri, că a devenit oficial membru PNL. Declaraţia primarului Sibiului a venit în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu Crin Antonescu, liderul liberal descriindu-l pe Johannis drept "un om capabil să fie prim-ministru". Potrivit lui Antonescu, "contractul" cu privire la susţinerea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului este valabil "până la capătul acestui ciclu electoral".

RomaniaTV.net
20 feb. 2013, 12:00
Înscrierea lui Johannis în PNL. Antonescu: Îl consider capabil să fie prim-ministru

„Începând de astăzi sunt membru PNL. Am luat hotărârea de a deveni membru în urma invitaţiei domnului preşedinte Antonescu. Această invitaţie m-a onorat şi rezultatul e cel de astăzi. Mi s-a părut un moment potrivit. Acest pas mi s-a părut firesc acum pentru că nu mai există nicio miză electorală. De aceea m-am hotărât acum să fac acest pas”, a anunţat Klaus Johannis.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, având în vedere că peste două zile este congresul partidului, nu ar vrea să fie ratată ocazia de a-l avea pe Klaus Iohannis în conducerea formaţiunii.

„Întotdeauna PNL a fost un partid deschis şi a vrut în rândurile sale oameni care să spună ceva. Avem un congres peste două zile şi nu aş vrea să ratăm ocazia ca un om de talia lui Iohannis să fie în conducerea partidului. (..) Voi solicita o derogare de vechime ca domnul Johannis să poată candida pentru o funcţie de conducere a partidului„, a spus Antonescu.

Întrebat dacă ia în calcul pe viitor să devină prim-ministru, Klaus Johannis a răspuns: „Nu aş exclude din capul locului o astfel de posibilitate”.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat dacă îl vede pe Johannis din nou în funcţia de prim-ministru.

Da, fără îndoială, cu precizarea că intrarea domnului Klaus Iohannis în PNL nu înseamnă cu nimic, dar absolut cu nimic vreo modificare în angajamentele noastre la nivelul USL în faţa alegătorilor români. Cu alte cuvinte, nu are niciun fel de legătură şi nu afectează în niciun fel intrarea domnului Iohannis în rândurile noastre susţinerea PNL pentru premierul Victor Ponta ca premier, până la capătul acestui ciclu electoral”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a ţinut să sublinieze că nu se pune sub nicio formă sub semnul întrebării „contractul” din USL. Nu se pune sub semnul întrebării contractul în interiorul USL. Faptul că îl consider un om capabil să fie prim-ministru nu spune decât că în România sunt mulţi oameni capabili să fie prim-ministru”, a spus Antonescu.

Îl consider pe Klaus Johannis şi un foarte bun preşedinte al României, dar termenii USL rămân în picioare”, a completat liderul PNL.

CITEŞTE ŞI Klaus Johannis: Înscrierea în PNL nu afectează statutul meu de primar. Nu sunt în incompatibilitate

Principalele declaraţii ale lui Crin Antonescu:

– Salut acest moment cu bucurie. E un moment important pentru PNL. Am lansat o invitaţie insistentă unui om care dintre personalităţile publice din România se bucură de o mare încredere. A dovedit că şi în România perfromanţa este posibilă. Sunt bucuros că se alătură PNL. 

– În PNL s-au alăturat personalităţi importante, iar acum mai facem un pas în această direcţie.

-Sunt foarte bucuros de faptul că din acest moment voi fi coleg de partid cu domnul Klaus Johannis. Astăzi suntem într-un context politic diferit. Venind în rândurile PNL, domnul Johannis vine în rândurile USL şi e foarte clar că toate angajamentele rămân în picioare. Vor fi chiar slujite cu şi mai multă forţă prin alăturarea unui om credibil, unui om important.

– De azi înainte, PNL e mai bogat, mai puternic, mai prestigios şi îi mulţumesc domnului primar că a acceptat invitaţia mea.

– PNL a fost un partid deschis şi a avut în rândurile sale oameni care au spus ceva în viaţa politică. Nu aş vrea să ratăm ocazia ca un om de talia lui Klaus Johannis să nu fie reprezentant al conducerii PNL. Voi solicita o derogare de vechime ca domnul Johannis să poată candida pentru o funcţie de conducere a partidului.

– Faptul că cineva se înscrie în PNL nu e subiect de negociere în cadrul USL. Premierul a salutat ca pe un fapt fericit din acelaşi motiv: prin venirea unui personaj public de asemenea calibru, USL se întăreşte.

– Intrarea lui Klaus Johannis în PNL nu schimbă cu nimic angajamentele USL în faţa alegătorilor români. Nu afectează susţinerea domnului Victor Ponta până la capătul acestui ciclu electoral. Nu se pune sub semnul întrebării contractul în interiorul USL. Faptul că îl consider un om capabil să fie prim-ministru nu spune decât că în România sunt mulţi oameni capabili să fie prim-ministru.

– Într-un partid atât de viu ca PNL nu pot spune care va fi reacţia fiecăruia dintre cei 150000 de membri, dar direcţia generală va fi aceea de a saluta această alăturare. Întotdeauna oameni de valoare au fost primiţi în PNL. E un partid care preţuieşte foarte mult tradiţia istorică.

– Îl consider pe Klaus Johannis şi un foarte bun preşedinte al României, dar termenii USL rămân în picioare.