Înmormântare la negru. Preot: „Noi nu avem reduceri, noi nu suntem supermarket” VIDEO

Înmormântări scumpe şi nefiscalizate în Săptămâna Patimilor. O echipă România TV a negociat o slujbă şi a aflat cum umflă preţurile un preot.

RomaniaTV.net
12 apr. 2012, 11:51
Înmormântare la negru. Preot: „Noi nu avem reduceri, noi nu suntem supermarket” VIDEO

“Vă dau chitanţă pe maximum, dacă vreţi, să vă decontaţi de la muncă cu ea. Nu este niciun fel de problemă. Să-mi spuneţi pe ce nume să vă eliberez chitanţa”, a declarat preotul.

Purtătorul de sutană n-a tresărit nici atunci când jurnaliştii i-au cerut să treacă pe chitanţă numele unui jurnalist.

“Da, domnule. Şi vă scriu atunci „(…) liniuţă România TV„. Chitanţa este de 5 milioane, Cătălin (…) România TV Bucureşti”.

Preotul s-a lăsat greu convins să scrie chitanţa.

“Chitanţa se dă pe taxa de la biserică, de un milion şi jumătate. Este suficientă asta. Cât percepem noi, la biserică, patru milioane şi jumătate pentru serviciu, mie mi se pare destul de puţin. Motorina care, oricât de puţin ar consuma maşina, mă costă 350.000 – 400.000 drumul. Şi vin să împărtăşesc, nu-mi iese! Dă cu virgulă!  Nu, noi nu avem reduceri, noi nu suntem supermarket! Preţurile sunt fixate de sus, de la Bucureşti! O candelă de Paşte este 7 lei. 70.000! Şi poţi s-o iei cu un leu şi jumătate! Vă duceţi la Arhiepiscopie şi spuneţi!”, a declarat faţa bisericească.  

Localnicii sunt şi ei nemulţumiţi de preţurile cerute de preot. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Bucureştilor nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere.