DURERE şi REVOLTĂ la înmormântarea copilului UCIS de câini maidanezi. MESAJ ÎNDUIOŞĂTOR al tatălui lui Ionuţ

Tatăl lui Ionuţ, Valentin Anghel, a declarat că cea mai mare pedeapsă pentru moartea fiului său ar fi ca cei responsabili să fie obligaţi să rezolve problema câinilor maidanezi, pentru că aceasta ar înseamnă să se cheltuiască nişte bani şi să nu mai aibă profit.

RomaniaTV.net
05 sept. 2013, 11:45
DURERE şi REVOLTĂ la înmormântarea copilului UCIS de câini maidanezi. MESAJ ÎNDUIOŞĂTOR al tatălui lui Ionuţ

Dacă nu erau câinii nu se întâmpla nimic. Că se rătăceau, îi găseam. Nu s-au înecat, nu nimica. A fost din cauza câinelui„, a spus tatăl lui Ionuţ, subliniind că trebuie rezolvată problema câinilor.

Citeşte şi: Protest faţă de problema câinilor maidanezi, organizat vineri în Capitală

„Să-i bage în apartamente, în garsoniere, în curţi, în adăposturi, să-i bage oriunde, dar nu în libertate. Să nu fie liberi unde ajung copii că, poate să se mai întâmple ce mi s-a întâmplat mie şi e păcat”, a mai spus Valentin Anghel.

Valentin Anghel a spus că deocamdată vrea doar să se ocupe de înmormântarea fiului său.

Citeşte şi: MESAJUL EMOŢIONANT al mamei copilului ucis de câini în Bucureşti

Naşa lui Ionuţ, Ştefania Mihăilescu, care a venit cu piciorul în ghips, a spus că este „incomensurabilă durerea”. „Poate acum se va trage un semnal de alarmă. Tot sperăm, că toţi avem copii, nepoţi”, a spus femeia. Întrebată dacă părinţii vor trage la răspundere autorităţile, aceasta a răspuns că „este foarte greu de spus acum”. ‘Nici măcar nu ştii ce vei face mâine din moment ce eşti cu aşa o mare durere, care va dăinui cât vor trăi părinţii”.

Ea a mai spus, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că fratele lui Ionuţ, care era cu el în momentul producerii tragediei, probabil că va rămâne cu acea imagine în minte pe măsură ce va trece timpul.

„Ce poate fi în mintea unui copil de şase ani? Acum două săptămâni l-am serbat pe cel mic, împlinise patru anişori. Îi văd în curtea restaurantului, erau ca doi îngeraşi, ca două flori erau”, a mai spus Ştefania Mihăilescu.

Printre cei care au venit joi la capelă – mai mulţi părinţi, copii şi bunici – a fost şi fosta îngrijitoare de la creşă a lui Ionuţ, Mădălina Popescu.

„Un copil intră azi în pământ ca să ce? Ca să se trezească alţii să ce? De ani de zile se dezbat problemele astea cu câinii. Chiar aşa, suntem într-o ţară de ce? Ai nimănui? (…) Creşti un copil ca să ţi-l mănânce un câine, care şi ăla săracul e tot al cuiva. Nu se poate. Câţi copii mai trebuie să moară ca să ne trezim la realitate”, a spus aceasta printre lacrimi.

Ea şi-a amitit că Ionuţ era primul copil care ajungea la creşă adus de tatăl său, iar după un an şi jumătate s-a despărţit de el, pentru că a mers la grădiniţă.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.