Înmatricularea frauduloasă a maşinilor, înlesnită de lege

În ultimii ani, în România s-a înregistrat o "explozie" de înmatriculări frauduloase de maşini, a constatat judecătorul care i-a condamnat pe fotbaliştii Andrei Mărgăritescu şi Cristi Munteanu la închisoare cu executare. Motivul? Chiar aceştia ar fi cumpărat şi înmatriculat un autotusim de lux, cu acte acte false.

RomaniaTV.net
09 iun. 2012, 11:23
Înmatricularea frauduloasă a maşinilor, înlesnită de lege

Hoţii de maşini profită de faptul că legea nu mai impune ca la înmatricularea unui autoturism în leasing să fie prezent şi vânzătorul. Este de ajuns hoţul să aducă un act prin care o persoană i-ar fi vândut maşina. În acest fel, identitatea vânzătorului poate fi falsificată cu uşurinţă, iar înmatricularea, făcută cu acte false.

Aceasta este concluzia judecătorului de la Tribunalul Bucureşti, care i-a condamnat pe fotbaliştii Andrei Mărgăritescu şi Cristi Munteanu pentru că au cumpărat un autoturism de lux de la hoţii de maşini.

Magistratul susţine că regulile privind înmatricularea au devenit permisive. De acest lucru au profitat şi cei care şi-au vândut de mai multe ori maşinile, până când li s-a pierdut urma. Apoi le-au declarat furate şi au încasat fraudulos prima de asigurare.

Procurorii au trimis în instanţă, în ultimele luni, mai multe dosare cu hoţi de maşini de lux. Printre complicii acestora s-au numărat chiar angajaţi de la Serviciul de înmatriculări şi Registrul Auto Român. Aceştia riscă ani grei de închisoare, pentru înşelăciune şi furt.