Înjurături în Parlament. „Eşti o nulitate, o curvă!” „Misoginule!” VIDEO

Nervii parlamentarilor din comisiile de buget-finanțe au cedat la sfârșitul dezbaterilor pe bugetul din 2012. Deputatul PSD Vasile Bleotu a insultat-o pe președinta comisiei, Eugenia Barna, folosind cuvinte dure, precum „nulitate” și „curvă”. Barna crede că Bleotu este doar un misogin frustrat că la șefia comisiei a ajuns o femeie.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 08:29
Înjurături în Parlament. „Eşti o nulitate, o curvă!” „Misoginule!” VIDEO

Dezbaterea bugetului pe 2012 a încins spiritele la Parlament, culminând miercuri seara cu o confruntare verbală între Vasile Bleotu (PSD) şi Maria Barna (UNPR), căreia colegii i-au transmis că social-democratul, „misogin şi cu multe frustrări”, i-ar fi strigat: „Eşti o nulitate, o curvă!”, după ce a avut grijă să închidă microfonul, informează adevărul.ro.

„Nu am auzit decât ceva, cum că aş fi incompetentă, dar colegii mi-au transmis că au auzit că a folosit acele expresii când mi s-a adresat. A închis microfonul şi apoi a comentat, mai încet”, a declarat pentru „Adevărul” Maria Barna, cea care a condus lucrările comisiilor reunite de Buget.

„A demonstrat lipsă de educaţie şi frustrare. Misoginismul există încă la noi -n-a putut accepta ca o femeie să conducă dezbaterile şi, după mai multe confruntări verbale pe care le-am avut cu el, a răbufnit. A tot comentat pe marginea mai multor decizii ale mele, m-a tot întrerupt, nu i-a convenit cum am condus eu şedinţa”, a mai povestit Barna.

Deputatul UNPR nu s-a arătat nemulţumită de atitudinea colegilor care, deşi l-au auzit pe Bleotu adresându-i-se cu cuvinte grave, nu au intervenit în favoarea ei. „Ei sunt respectuoşi, nu sunt obişnuiţi cu un astfel de limbaj. Doar Bleotu e mai nervos, tocmai de-aia a şi avut această ieşire nepotrivită”, a mai spus Maria Barna.