Iniţiativă EFICIENTĂ: Dacă nu strâng după câinii lor, stăpânii primesc EXCREMENTELE prin POŞTĂ

Autorităţile oraşului spaniol Brunete au raportat primele rezultate ale campaniei îndreptate împotriva stăpânilor de câini care nu strâng excrementele după patrupezii lor.

RomaniaTV.net
05 iun. 2013, 08:40
Iniţiativă EFICIENTĂ: Dacă nu strâng după câinii lor, stăpânii primesc EXCREMENTELE prin POŞTĂ

După cum declară autorii iniţiativei demarate la începutul lui 2013, cantitatea de excremente canine s-a redus în Brunete cu 70%, informează Lenta.ru, citată de Agerpres.

Ideea iniţierii unei asemenea campanii a apărut la sfârşitul lui 2012, după ce un grup de locuitori din Brunete s-a adresat unei agenţii de publicitate pentru ca aceasta să-i ajute să elaboreze un concept al programului. Totodată, consiliul municipal a atenţionat că nu va aloca din buget bani pentru această campanie. Cu toate acestea, agenţiei de publicitate i-a plăcut atât de mult ideea, încât a acceptat să lucreze pe gratis.

În prima etapă, proprietarii de câini erau urmaţi îndeaproape de excremente artificiale teleghidate, montate pe nişte roţi mici şi care „cereau” să fie ridicate de pe jos. După aceasta, cantitatea de excremente canine ce nu erau strânse de pe stradă s-a redus substanţial, după care a început din nou să crească.

Tactici isteţe

Atunci s-a decis trecerea la etapa a doua. În această nouă etapă, la campanie s-au raliat voluntari. Aceştia îi urmau pe stăpânii de câini care nu strângeau după tovarăşii lor patrupezi, se apropiau de ei, întrebau numele câinelui şi aflau rasa lui. Plecând de la aceste dezvăluiri, voluntarii obţineau din baza de date a câinilor din Brunete informaţii despre stăpânii acestora.

După aceasta, excrementele acelui câine sau ale altuia erau puse într-o cutie şi trimise la adresa proprietarului câinelui. Cutia şi atenţionarea cu privire la amendă erau înmânate personal persoanei respective.

După finalizarea campaniei, autorităţile oraşului au anunţat că aceasta a avut mare succes, iar agenţia care a gândit-o a primit un premiu la o expoziţie de profil, subliniază Lenta.ru.