ÎNGHEŢATA, beneficii incredibile pentru sănătate

Desigur, ne referim la îngheţata de casă, obţinută numai din produse naturale, fără chimicale sau adaosuri de prafuri sau grăsimi saturate. Vezi mai jos câteva beneficii demne de reţinut.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 16:12
ÎNGHEŢATA, beneficii incredibile pentru sănătate

Îngheţata este o bogată sursă de vitamine precum vitamina A, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C, vitamina D ţi vitamina E. De asemenea, îngheţata conţine tiamină, riboflavină şi niacină. La fel, îngheţata are în componenţa sa şi vitamina K , ce previne formarea de cheaguri de sânge.

Îngheţata este o sursă de minerale. Îngheţata are în componenţa sa calciu şi fosfor, fiind o importantă sursă de minerale. Aşadar, consumul ei ne ajută să avem oase mai puternice şi să evităm afecţiunile legate de lipsa calciului. Mai mult, cercetătorii au descoperit faptul că pietrele la rinichi pot fi reduse prin consumul regulat de calciu. La fel, prin mineralele pe care le conţine, îngheţata previne şi simptomele sindromului pre-menstrual, încă un motiv bun pentru care să o consumăm, mai ales pe timp de vară.

Îngheţata este o sursă de energie. Îngheţata are o valoare nutriţionala mare. Conţine carbohidraţi, grăsimi şi proteine, ce sunt elemente esenţiale pentru energie. Deşi consumând îngheţata putem să luăm în greutate, atunci când avem nevoie de energie, consumată în cantitate echilibrată, nu ne va face rău.