Inedit: Cele mai vechi EMOTICOANE au fost înventate înaintea calculatoarelor, acum 132 de ani FOTO

Până acum se credea că inventatorul emoticoanelor este considerat profesorul Scott Fahlaman, considerându-se că elementele grafice au o vechime de 31 de ani. Cu toate acestea, potrivit unui număr din 1881 al revistei americane de umor Puck, ele au fost inventate mult mai devreme.

15 mart. 2013, 13:19

Chiar dacă un emoticon s-a descoperit într-o ediţie a publicaţiei New York Times din 1862, data la care s-au inventat emoticoanele este 1881, potrivit Huffington Post. Astfel, conform cercetătorilor, chiar dacă în ziarul american există un emoticon, 😉, într-un articolul privind discursul lui Abraham Lincoln, încă nu se poate determina dacă a fost o greşeală de tipar sau redactorul a vrut să folosească întenţionat acest semn.

Citeşte şi Numărul românilor care au cont pe Facebook a depăşit 5,8 milioane, în prima jumătate a lunii martie

În prezent, potrivit site-ului The QI Universe, înventatorii emoticonului sunt consideraţi redactorii revistei de umor Puck. În anul 1881 ei au publicat un articol în care arătau patru emoticoane, care exprimau bucurie, menacolie, indiferenţă şi uimire. Cu toate că au recunoscut că nu au drepturi de autor pentru aceste „opere de artă tipografică”, articolul prezintă prima apariţie documentară a semnelor care în prezent sunt folosite în comunicarea pe internet pentru a exprima anumite emoţii.

Anii au trecut şi emoticoanele sau schimbat. Compania Facebook a anunţat la începutul acestui an faptul că noile emoticoane vor fi realizate de un artist Pixar.

Citeşte şi Emoticoanele au împlinit 30 de ani: Inventatorul lor crede că cele de azi sunt urâte