ÎNDOCTRINARE RELIGIOASĂ în şcoli. PROFESORII FANATICI, reclamaţi la Ministerul Educaţiei

Anchete în şcoli, în cazul profesorilor de religie fanatici, asta cere o asociaţie după ce trei dascăli au fost descoperiţi că îi pun pe elevi să citească acatiste în timpul orelor sau că le vorbesc despre păcatele sexului şi avortului. Mai mult, profesorii le-au cerut elevilor să-i dispreţuiască pe cei care nu sunt ortodocşi.

21 mai 2013, 06:12
ÎNDOCTRINARE RELIGIOASĂ în şcoli. PROFESORII FANATICI, reclamaţi la Ministerul Educaţiei

Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) solicită Ministerului Educaţiei să demareze de urgenţă anchete în cazurile de îndoctrinare religioasă în şcoli, potrivit România TV.

Asociaţia face referire la învăţătorul de la şcoala gimnazială din localitatea Botoşana, judeţul Suceava, care predică elevilor despre păcatul avortului şi îi învaţă să nu respecte persoanele de alte religii. „Conform declarațiilor celor implicați, cadrul didactic în cauză le vorbește insistent copiilor de „diavol, vrăji, avorturi, exorcizări şi alte lucruri de care ei se sperie. […] În timpul orelor îi obligă să citească acatiste, iar dacă pe elevi îi doare capul, îi trimite în ultima bancă, dându-le rugăciuni de citit””, potrivit celor de la Asociaţia Secular-Umanistă din România.

De asemenea, ONG-ul semnalează cazul unui profesor din Galaţi, care le vorbeşte copiilor despre Judecata de Apoi, Iad şi Satana.

„Ne-a fost semnalată o situație deosebit de gravă la Școala Nr. 29 Sf. Ana din Galați. Aici, unul dintre profesorii de istorie manifestă o atitudine fundamentalist ortodoxă, intolerantă și discriminatoare. Perorațiile despre Judecata de Apoi, Iad, Adam și Eva sau Satana par să ocupe cea mai mare parte a orelor de istorie, iar subiecte precum avortul sau „scientismul” sunt abordate frecvent la clasă”, informează asociaţia.

La Iaşi, un alt profesor şi-a afirmat în timpul orelor dispreţul total pentru atei şi pentru persoanele de altă religie decât cea ortodoxă.

Asociaţia Secular-Umanistă din România susţine că Ministerul Eduacţiei se face vinovat de toate aceste situaţii şi că instituţia ar trebui să elaboreze politici educaţionale pentru prevenirea cazurilor de acest gen.

Prin pasivitatea de care dă dovadă, Ministerul Educației se face direct vinovat de actuala situație. Îndoctrinarea religioasă este un fenomen prezent de multă vreme în școli și nu se limitează la orele de religie. La limba română se învață rugăciuni, la muzică se ascultă cântece religioase. Chiar și cărțile de Istorie sau Biologie se transformă uneori în instrumente de promovare a „dreptei credințe”, pline de citate din Biblie și interpretări în cheie religioasă. Mai mult, profesorii de religie, chiar si atunci când agresează fizic elevii, par a se bucura de imunitate„, a declarat Toma Pătraşcu, vicepreşedinte ASUR.