India: Prietenul studentei violate în autobuz vorbeşte prima oară despre coşmarul trăit

Prietenul studentei violate într-un autobuz la New Delhi pe 16 decembrie, decedată sâmbătă în urma agresiunii care a tulburat ţara, a vorbit vineri prima oară despre brutalitatea atacatorilor faţă de victima de 23 de ani şi despre frustrarea că nu a putut să o salveze.

RomaniaTV.net
04 ian. 2013, 20:10
India: Prietenul studentei violate în autobuz vorbeşte prima oară despre coşmarul trăit

‘Ce pot să spun? Nu ar trebui să se mai petreacă niciodată fapte atât de crude ca cel la care am asistat. Am încercat să mă lupt cu acei bărbaţi şi i-am implorat apoi să o lase în pace’, a declarat pentru AFP tânărul, în cadrul unei convorbiri telefonice din Gorakhpur (statul Uttar Pradesh, nord), potrivit Agerpres.

Când se întorceau de la film, cei doi tineri s-au urcat într-un autobuz pentru elevi, în care se afla un grup de bărbaţi ieşiţi la o ‘distracţie nocturnă’ în capitala federală. Ajunşi în autobuz, tânărul a fost agresat, iar prietena lui de 23 de ani a fost violată în repetate rânduri, inclusiv de şofer, şi agresată sexual cu o rangă de fier ruginită. Studenta a fost apoi aruncată din maşină, împreună cu prietenul ei, bătut şi el cu o bară de fier. Tânăra a murit sâmbătă la Singapore, unde fusese transferată cu leziuni grave la intestin şi creier.

Insistând să rămână anonim, tânărul, care are o fractură la gambă, a mai povestit cum nimeni nu le-a sărit în ajutor când au fost aruncaţi din autobuz, la capătul unui calvar de aproape o oră. ‘Ne-a găsit un trecător după atac, dar nu i-a dat nici măcar vesta prietenei mele’, ale cărei haine fuseseră rupte.

Şase persoane, dintre care un minor, au fost arestate după agresiune. Cinci suspecţi riscă pedeapsa cu moartea dacă sunt găsiţi vinovaţi de justiţie. Ei au fost inculpaţi joi de poliţie pentru răpire, viol şi omor.