Incredibil. O fetiţă a fugit de acasă şi a dormit în pădure din cauza violenţei părinţilor

O fetiţă de 11 ani, din comuna vasluiană Todireşti, a fost preluată în regim de urgenţă de Protecţia Copilului după ce, din cauza violenţei părinţilor, a fugit de acasă de frică şi a dormit la marginea unei păduri. În urmă cu o lună copila a fost muşcată de mână de către mama ei.

17 iun. 2013, 20:06
Incredibil. O fetiţă a fugit de acasă şi a dormit în pădure din cauza violenţei părinţilor

Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, fetiţa a ajuns, într-o primă fază, în Centrul de Zi şi Noapte pentru Copiii Străzii după ce a fost găsită de către poliţistul din comună în urma unei nopţi dormite la marginea unei păduri, scrie Mediafax.

Copila a preferat să fugă de acasă din cauza violenţei manifestate de către părinţi, existând informaţii că, în urmă cu o lună, fetiţa ar fi fost muşcată de mână de către mama ei.

„Din cele spuse de mamă la acea vreme, femeia ar fi recurs la acest act de violenţă în urma unui acces de furie după ce fiica ei ar fi furat ceva de prin vecini. Atunci am fost sesizaţi de către reprezentanţii şcolii, însă urmele muşcăturii nu erau vizibile, şi nici nu s-a făcut plângere ca Poliţia să desfăşoare cercetări. În consecinţă, cazul a rămas sub monitorizarea Primăriei până la mijlocul acestei luni, când fetiţa a fugit de acasă după ce părinţii au băut şi începuseră scandalul. De frică să nu fie abuzată fizic, copila a fugit de acasă şi a dormit la marginea unei păduri”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Ionuţ Dănilă.

Pe lângă ancheta socială declanşată în acest caz, Poliţia a început propriile cercetări împotriva mamei fetiţei pentru rele tratamente aplicate minorului.

Până la finalizarea anchetei, copila se află în îngrijirea unui asistent maternal profesionist.

Citeşte şi O fetiţă de patru ani, bătută de mama care iniţial o abandonase