INCREDIBIL. Dispeceratul 112 A UITAT să trimită salvarea la un accident

Caz incredibil în Cluj, unde un dispecer al ambulanţei este cercetat pentru că ar fi uitat să trimită salvarea la un accident. Un motociclist rănit grav a murit. Un martor a încercat să-l resusciteze, dar degeaba. SMURD-ul a ajuns la locul accidentului până la urmă, după o oră, şi asta după ce de caz a aflat şi susbsecretarul de stat Raed Arafat, care a dispus o anchetă.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 20:13
INCREDIBIL. Dispeceratul 112 A UITAT să trimită salvarea la un accident

Un motociclist şi-a pierdut viaţa într-un accident grav la Cluj. Ambulanţa a ajuns cu întârziere şi bărbatul nu a mai putut fi salvat. Raed Arafat a dispus o anchetă în acest caz.

Accidentul s-a produs în localitatea Topa, în jurul orei 19.00. Tânărul, în vârstă de 29 de ani, a pierdut controlul motocicletei şi a intrat într-un cap de pod. Martorii au cerut imediat ajutor la 112. Numai că dispecerul ambulanţei ar fi uitat să trimită salvarea la locul accidentului.

Tânărul a fost resuscitat minute în şir de un paramedic care a oprit în trafic. Acesta i-a făcut chiar şi intubaţie, dar degeaba.

Apelul a ajuns la serviciul de ambulanţă la ora 19.34 de minute, iar un echipaj SMURD a plecat de urgenţă spre locul accidentului. Medicii au parcurs distanţa de 40 de kilometri în doar 26 de minute. Prea târziu însă pentru motociclistul care s-a izbit de un cap de pod. Medicii nu au mai putut face nimic pentru tânăr. Ei spun că bărbatul avea multiple leziuni, iar şansele de supravieţuire erau minime.

Raed Arafat a cerut o anchetă în acest caz. Potrivit secretarului de stat, Raed Arafat a existat o întârziere între apelul primit la dispeceratul medical şi momentul în care solicitarea a ajuns la echipajul de pe ambulanţă.

O echipă a Direcţiei Sanitare a fost trimisă în control, iar primele rezultate ale anchetei vor apărea în cursul zilei de miercuri. Arafat spune că va verifica tot, că nu se poate trişa pentru că apelurile sunt înregistrate.