INCREDIBIL. Elevi mutaţi în casa unui localnic pentru că şcoala este în pericol de prăbuşire

Şcoala primară din localitatea vasluiană Corodeşti, aflată în pericol de prăbuşire din cauza problemelor la structura clădirii şi unde cursurile continuau deşi DSP decisese suspendarea acestora, a fost închisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar elevii vor fi mutaţi în casa unui localnic.

RomaniaTV.net
09 oct. 2012, 15:43
INCREDIBIL. Elevi mutaţi în casa unui localnic pentru că şcoala este în pericol de prăbuşire

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a luat decizia închiderii şcolii primare din Corodeşti, la mai bine de o săptămână de la măsura dispusă de autorităţile sanitare vasluiene, de suspendare a cursurilor întrucât există pericolul ca imobilul să se prăbuşească peste elevi.

În consecinţă, conducerea şcolii coordonatoare din comună şi autorităţile locale au decis ca elevii din clasele primare să continue cursurile în casa unui localnic. „Este o soluţie cât se poate de viabilă, având în vedere că în acea casă particulară sunt asigurate toate condiţiile de desfăşurare a cursurilor. Imobilul aparţine unei persoane care nu se află în localitate, iar printre elevi se află şi nepoţi de-ai proprietarului. Acesta este şi motivul pentru care nu va percepe niciun fel de chirie autorităţilor locale, mai ales că respectiva clădire nu este locuită. Au fost şi reprezentanţii DSP şi au văzut imobilul, iar odată cu amenajarea acestuia, elevii vor putea învăţa acolo”, a declarat, marţi, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a dispus, la sfârşitul lunii septembrie, suspendarea cursurilor de îndată la şcoala din Corodeşti după ce, în urma unui control tematic, s-a constatat că există pericolul ca imobilul să se prăbuşească peste elevi din cauza pereţilor crăpaţi şi a infiltraţiilor din acoperiş. Atunci, conducerea şcolii a ignorat, iniţial, dispoziţia autorităţilor sanitare, însă, odată cu consultarea şefilor de la ISJ Vaslui, s-a luat decizia închiderii unităţii de învăţământ.

Elevii vor învăţa în casa unui localnic în condiţiile în care autorităţile locale nu dispun de un microbuz şcolar cu care copii să fie transportaţi la vreo şcoală din satele învecinate, situate la cel puţin cinci kilometri de Corodeşti.