INCREDIBIL: Cum arată un bărbat care a primit cel mai complex transplant facial din lume FOTO

Richard Lee Norris, în vârstă de 37 de ani, din SUA, a fost supus celui mai complex transplant facial efectuat vreodată. Operaţia a fost pregătită de o "armată" de 100 de medici şi specialişti, şi a necesitat 10 ani de cercetare.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 11:40

Richard Lee Norris, care a fost rănit într-un accident cu pistolul în 1997, a fost fotografiat la șapte luni după a primit o nouă față, dinţi, limbă şi maxilar, într-o operație de 36 de ore efectuată la Centrul Medical Universitar din Maryland.

Timp de 15 ani, Norris a trăit ca un pustnic în Hillsville, Virginia, unde s-a ascuns în spatele unei măști și a ieşit afară doar pe timp de noapte. El îşi poate simţi acum faţa şi este capabil să se spele pe dinți și să se bărbierească. El şi-a recăpătat, de asemenea, simțul mirosului, pe care l-a pierdut după accident.

Când s-a împușcat în față, în 1997, Norris şi-a pierdut nasul, buzele și nu putea să-şi mai mişte gura apoape deloc. El şi-a recăpătat acum funcția motorie în proporţie de 80% pe partea dreaptă a feței și 40% în partea stânga.

„Eu pot acum să merg pe lângă oameni și nimeni să nu-mi arunce o a doua privire. Prietenii mei şi-au văzut de viaţa lor, şi-au întemeiat familii și au cariere. Pot să încep acum şi eu o nouă viaţă”, a declarat Richard Lee Norris, într-un comunicat citat de DailyMail.

El a primit noua faţă de la un donator anonim în martie.

Transplantul a fost condus de Dr. Eduardo Rodriguez D., profesor de chirurgie la Centrul Medical Universitar din Maryland şi şef al departamentului de chirurgie plastică, reconstructivă şi chirurgie maxilo-facială.