INCIDENT GRAV la un LICEU din Capitală. O elevă a folosit spray lacrimogen VIDEO

Incident grav într-un liceu din Capitală. Mai mulţi elevi au inhalat gaze lacrimogene după ce o colegă a dat cu spray lacrimogen în clasă. Profesorii au chemat medicii de la SMURD şi de la Ambulanţă, care i-au transportat pe copii la spital, informează România TV.

RomaniaTV.net
24 mai 2012, 08:19
INCIDENT GRAV la un LICEU din Capitală. O elevă a folosit spray lacrimogen VIDEO

Mai mulţi elevi de la Colegiul Tehnic de Material Rulant din cartierul Giuleşti din Capitală au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce o elevă din clasa a IX-a a folosit un spray lacrimogen.

Şapte elevi au fost transportaţi la Spitalul Universitar din Capitală. Trei dintre ei au fost externaţi, iar ceilalţi patru sunt stabili şi se află sub supraveghere medicală. Cei patru necesită consult oftalmologic. Elevii au acuzat dureri în gât şi probleme de respiraţie. Fiecare pacient va primi reţetă. Vor avea probleme în zilele următoare, dar nu atât încât să nu meargă la şcoală”, a declarat medicul Silvia Nica.

Potrivit România TV, după producerea incidentului, la liceu au ajuns patru echipaje SMURD şi două ale Ambulanţei, oferindu-le asistenţă medicală elevilor care au avut de suferit de pe urma atacului cu spray. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Capitalei, Marian Banu, 15 elevi au fost afectaţi, lucru confirmat de directorul liceului unde a avut loc incidentul.

În momentul respectiv se aflau în clasă 27 de elevi, dar 12 dintre ei nu au fost afectaţi. Ce ştim în momentul de faţă este că în timpul orei de istorie, dintr-un accident sau voit, un spray paralizant a fost descărcat în clasa respectivă. L-a declanşat o elevă din clasa respectivă, care în semestrul al II-lea a avut o serie de probleme de comportament, lucru care a fost sesizat şi de către şcoală. Problemele pe care le avea această elevă au fost discutate şi cu părinţii fetei, în cadrul unei şedinţe„, a spus directorul Colegiului Tehnic de Material Rulant.

Starea elevilor care au ajuns la spital nu este gravă. Medicii au constatat că aceştia prezintă stări de vomă şi ameţeli.