Începe sezonul GRĂTARELOR. Tipuri de carne care te pot băga în SPITAL

De 1 Mai şi de Paşte cei mai mulţi dintre români se îndeletnicesc cu ieşiri la iarbă verde şi grătare. Iar de bucurie uită să-şi ia măsuri de precauţie pentru a evita problemele de sănătate provocate de prea multă mâncare şi ajung de la "bal", direct la spital.

RomaniaTV.net
29 apr. 2013, 06:13
Începe sezonul GRĂTARELOR. Tipuri de carne care te pot băga în SPITAL

În perioada sărbătorilor este bine să arătăm moderaţie atunci când vine vorba de mâncare şi, foarte important, să fim atenţi la carnea pe care o punem pe grătare şi care ne poate duce direct la urgenţă.

1. Carnea de pui

Puiul este consumat in diverse forme si poti avea de suferit daca nu esti atent. Carnea de pui poate fi contaminata cu Salmonella si Clostridium, iar riscul cel mai mare il are carnea semipreparata. Opteaza pentru carnea proaspata de pui, pe care sa o cumperi numai din locurile sigure.

CITEŞTE ŞI: ATENŢIE! Consumul zilnic de carne roşie creşte riscul de deces

2. Carnea de vita

E.coli si Salmonella sunt pericolele din carnea de vita. Pentru a evita neplacerile, cumpara carnea numai din locurile avizate. Contaminarea cu E.coli si Salmonella duce la probleme serioase cu sanatatea si pun chiar viata in pericol.

Atentie si la locul in care pastrati carnea, precum si la prepararea ei. Caldura de afara poate duce la alterarea preparatelor si la inmultirea bacteriilor daunatoare.

Citeste continuarea pe Sfatulparintilor.ro