Incendiu puternic la o fermă de păsări şi animale exotice din Prahova

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la o fermă de păsări şi animale exotice din comuna Floreşti din judeţul Prahova, iar mai multe animale au murit. Şase echipaje de pompieri au luptat cu flăcările mai bine de trei ore.

RomaniaTV.net
08 aug. 2013, 09:35
Incendiu puternic la o fermă de păsări şi animale exotice din Prahova

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, incendiul, extrem de puternic, a izbucnit la o fermă în care se află struţi, lebede, canguri, ratoni, porci vietnamezi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Marina Dinu, a declarat că flăcările au cuprins o hală care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 700 – 800 de metri pătraţi şi care are un pod unde sunt depozitate furaje.

La ora transmiterii acestei ştiri, şase echipaje de pompieri intervin pentru stingerea incendiului.

Potrivit unor martori, peste jumătate din fermă a fost afectată de incendiu, iar mai multe păsări şi animale au murit.

Ferma în care a izbucnit incendiul aparţine unui cetăţean iranian stabilit de mai mulţi ani la Floreşti. Proprietarul fermei, foarte cunoscută în judeţul Prahova, a înfiinţat la Floreşti o minigrădină zoologică.

Focul a fost stins după o intervenţie a pompierilor care a durat aproximativ trei ore, peste o sută de animale şi păsări murind, iar două persoane având nevoie de îngrijiri medicale.

Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, una dintre acestea având o arsură la un picior, iar cealaltă suferind un atac de panică.

Conform martorilor, persoana rănită este fiica proprietarului fermei, aceasta suferind arsuri în timp ce încerca să salveze animalele.

În urma incendiului, 60 de păsări de expoziţie şi 60 de animale exotice, între care struţi, lebede, ratoni, canguri, dar şi alte animale au murit.

De asemenea, focul a distrus o hală metalică cu o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, 20 de tone de cereale, 150 de kilograme de fân, un ATV, un generator, o şaretă, biciclete, butelii, camere de supraveghere.

În plus, incendiul s-a extins la două dintre clădirile din apropierea fermei, una fiind locuinţa proprietarului, iar cea de-a doua, sediul unei societăţi comerciale.

Primele concluzii ale pompierilor arată că incendiul a fost generat de efectul termic al unui cablu electric defect.