Incendiu puternic în Masivul Postăvarul. Pompierii cară apă cu bidoanele pentru stingerea flăcărilor

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri la prânz, în Masivul Postăvarul, în zona Colţii Cheii, pe o suprafaţă de trei hectare, în aceeaşi zonă unde, în urmă cu câteva săptămâni, s-a înregistrat un alt incendiu, atunci fiind nevoie de intervenţia unui elicopter.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 10:56
Incendiu puternic în Masivul Postăvarul. Pompierii cară apă cu bidoanele pentru stingerea flăcărilor

Potrivit purtătotului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Ciprian Sfreja, în zonă intervin 30 de pompieri şi 20 de pădurari, care transportă apă în bidoane, pe jos, întrucât accesul este foarte dificil.

Pompierii transportă cu raniţa pet-uri cu apă, cu telecabina. Ei iau telecabina din Poiana Braşov până în Masivul Postăvarul, iar de acolo sunt nevoiţi să meargă pe jos aproximativ o jumătate de oră, pană la locul incendiului. De asemenea, se sapă şanţuri în jurul focarelor, pentru ca focul să nu se extindă la pădure„, a spus Sfreja.

La sfârşitul lunii iulie, în zona Colţii Cheii, la Cheile Râşnoavei, a izbucnit un incendiu similar, atunci fiind necesară intervenţia unui elicopter pentru stingerea flăcărilor.