Incendiu la o primărie din Giurgiu

Un incendiu a izbucnit, vineri, la clădirea Primăriei comunei giurgiuvene Iepureşti şi la o anexă a imobilului, fiind afectate acoperişurile celor două construcţii şi cele şapte birouri ale instituţiei.

RomaniaTV.net
18 ian. 2013, 17:27
Incendiu la o primărie din Giurgiu

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, lt. Gabriela Olexiuc, din primele cercetări a reieşit că incendiul a izbucnit din cauza coşului de fum al centralei termice, neprotejat corespunzător.

„Am fost anunţaţi prin Sistemul Naţional Unic pentru Urgenţă 112 despre izbucnirea unui incendiu la o anexă a sediului primăriei din comuna Iepureşti. Sosite la faţa locului, echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta la podul şi acoperişul sediului primăriei din localitate, cu pericol de propagare la încăperile clădirii şi imobilele vecine. Din primele cercetări a reieşit că incendiul a izbucnit din cauza coşului de fum neprotejat corespunzător al centralei termice proprii”, a declarat Gabriela Olexiuc.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată din cauza ploii şi a vântului.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-a intervenit cu două autospeciale din cadrul Gărzii de intervenţie Ghimpaţi. „Incendiul a fost stins, au ars acoperişul sediului primăriei pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi, aproximativ 30 de metri pătraţi din acoperişul anexei. Totodată, patru încăperi au suferit importante daune ale tavanului din totalul celor şapte birouri degradate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.

În urma incendiului nu au fost înregistrate persoane rănite.