INCENDIU la Confort City. LOCATARII sunt DISPERAŢI: Astea nu mai sunt case de locuit. Mergem la Rin

INCENDIU LA CONFORT CITY Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, într-un bloc din complexul rezidenţial Confort City din sectorul 3 al Capitalei. Locatarii erau, pur şi simplu, disperaţi. Ei spunea că le este frică să mai stea în casele lor. Cei mai mulţi dintre au rămas fără bunuri.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 13:05

Locatarii din blocul cuprins de flăcări din complexul rezidenţial Confort City spunea că le este frică să se întoarcă în casele lor.

Este compromis tot blocul! Nu se poate intra pe casa scării. A intrat un pompier şi a căzut din picioare din cauză că nu putea să respire. Astea nu mai sunt casă de locuit. O să mergem la Rin„, au spus oamenii disperaţi.

Eu sunt disperat! Nu vreau să mă protejeze nimeni. Suntem în stare să vă omorâm acum. Au venit cu macarale după două ore după ce a ars. Maşinile de pompieri nu puteau intra ca să nu dărâme barierele„, a spus un alt locatar.

Doar hainele de pe mine le mai am. Stau de un an jumate şi numai probleme. Ba cu lumina. Ni se oprea lumina de 10-15 ori pe zi şi nu au reuşit să remedieze asta. Numai de la asta cred că a luat foc. De la altceva nu văd. Faceţi apel să se aducă apă. Să vină elicopterele„, a spus un alt păgubit.

Vreau altă casă, eu nu stau aici. Asta e un bloc compromis, cu rigips cu apă. Stau la etajul 5. Cine mai acceptă un bloc pentru care noi plătim rate? Focul a distrus tot„, s-a plâns un alt locatar.

Incendiul a afectat etajul 10, ultimul, al unui bloc din complexul rezidenţial Confort City. Nu au fost înregistrate victime. Incendiul se manifestă cu un fum gros, iar flăcările afectează aproximativ 400 de metri pătraţi de material lemnos.

Flăcările au cuprins întreaga mansardă a unui bloc cu patru scări. Zeci de oameni au fost evacuaţi.

„Un bloc cu 11 etaje plus mansardă. Acoperişul ardea în totalitate, o suprafaţă de 400 mp care ardeau generalizat. 14 autospeciale cu apă şi spune şi autoscări. Nu avem suficientă apă. Utilizăm 5.000 de litri pe minut doar la o autospecială”, a declarat Daniel Vasile, ISU Bucureşti.

Oamenii nemulţumiţi de acţiunea pompierilor. A fost greu să intre maşinile din cauza unei construcţii din BCA
Când au ajuns maşinile de pompieri era bariera pusă la intrarea în complex şi maşinile au aşteptat ridicarea barierelor, abia apoi au intrat.

Cartierul constituie o investiție a omului de afaceri Robert Negoiță și a fost finalizat în 2011. Acesta se întinde pe o suprafață de 45.000 mp iar cele 12 imobile au un regim de înălțime de P+11 etaje. Complexul este situat pe Splaiul Dudești, la 10 km depărtare de la Piața Unirii din centrul Bucureștiului.

Confort City este realizat de Domus Stil, parte a RIN Group, o firma a omului de afaceri Robert Sorin Negoiță, în prezent primar al Sectorului 3.