Incendiu la o biserică din Sf. Gheorghe: Turla s-a prăbuşit VIDEO

Biserica din localitatea Sfântu Gheorghe din judeţul Tulcea a fost cuprinsă de un incendiu puternic, sâmbătă, iar pompierii, ajutaţi de localnici, au reuşit să stingă flăcările după de ore întregi, cinci localnici care ajutau la intervenţie având nevoie de îngrijiri medicale.

RomaniaTV.net
21 iul. 2012, 06:44
Incendiu la o biserică din Sf. Gheorghe: Turla s-a prăbuşit VIDEO

România TV relatează că a fost deschisă o anchetă pentru a afla care au fost cauzele incendiului, iar poliştii iau în calcul mai multe ipoteze, fie o lumânare aprinsă uitată, fie un scurtcircuit sau chiar o mână criminală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea, Angela Tulceanu, incendiul a fost anunţat la 112 sâmbătă, în jurul orei 8.00, iar la faţa locului au mers un echipaj al Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate, cu o autospecială şi cu o cisternă a Primăriei, precum şi două echipeje de pompieri de la ISU Tulcea, care au ajuns în zonă cu o şalupă rapidă a Poliţiei de Frontieră, arată Mediafax.

Tulceanu a precizat că incendiul a cuprins cupola bisericii, acesta fiind localizat de pompieri, care au împiedicat extinderea focului la casele din apropiere.

Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea, Dumitru Vâlcu, a declarat pentru Mediafax că în timpul intervenţiei de stingere a focului cinci localnici au avut nevoie de ajutorul cadrelor medicale după ce s-au intoxicat cu fum.

Potrivit acestuia, la faţa locului a fost trimisă o şalupă medicalizată, una dintre persoane necesitând oxigen. Vâlcu a precizat că toate cele cinci persoane au fost stabilizate şi nu au necesitat transportarea la spital.

Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea a mai spus că în urma incendiului cupola bisericii s-a prăbuşit.

În luna septembrie a anului trecut, preotul paroh al bisericii din Sfântu Gheorghe a fost dat dispărut pe mare, împreună cu un alt localnic. Preotul a fost căutat timp de mai multe zile, însă fără rezultat.