Incendiu în Călăraşi. Locatarii unei scări de bloc, evacuaţi după ce acoperişul a luat foc

Locatarii unei scări de bloc din Călăraşi au fost evacuaţi, în noaptea de miercuri spre joi, de către pompierii militari, după ce acoperişul imobilului a fost cuprins de flăcări, distrugând şarpanta şi învelitoarea acestuia pe o suprafaţă de aproximativ 90 de metri pătraţi.

RomaniaTV.net
26 iul. 2012, 10:03
Incendiu în Călăraşi. Locatarii unei scări de bloc, evacuaţi după ce acoperişul a luat foc

Locatarii blocului spun că incendiul a izbucnit de la un cablu care a fost montat şi lăsat înfăşurat pe pomii din curtea interioară, o lucrare nefinalizată, ulterior producându-se un scurtcircuit electric, în urma căruia focul s-a propagat la acoperişul blocului.

„S-a lucrat pentru instalarea unui cablu, iar acesta a luat foc, cablul a fost lăsat în grădina blocului. Bine că nu s-a extins focul la apartamente. Sunt distrugeri, am înţeles că şarpanta şi învelitoarea acoperişului sunt distruse, am tras o spaimă grozavă când am simţit fum şi am văzut flăcările”, a declarat unul dintre locatarii evacuaţi.

La faţa locului s-a deplasat o autospecială cu apă şi spumă care a stins rapid focul, iar pompierii militari au rămas mai mult de o oră la faţa locului pentru a preveni reizbucnirea flăcărilor.

„Incendiul s-a manifestat la acoperiş, distrugând şarpanta şi învelitoarea acestuia pe o suprafaţă de aproximativ 90 de metri pătraţi. Focul nu a afectat apartamentele. Nu există răniţi şi persoane intoxicate cu fum, s-a dispus evacuarea locatarilor de pe o scară a blocului în timpul intervenţiei. În cursul zilei de astăzi (n.r. – joi) vom stabili cauzele izbucnirii focului, care a fost stins rapid de către pompierii militari”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, plt. maj. Ovidiu Tătăranu.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, echipa de intervenţie a reuşit să stingă flăcările înainte ca acestea să se extindă la apartamente. Din primele date ale pompierilor militari a reieşit că focul a distrus o parte din acoperişul blocului, valoarea pagubelor urmând a fi stabilită în cursul zilei de joi.