Incendiu devastator la Suceava: Două restaurante au luat foc

Incendiu devastator, miercuri noapte, în centrul oraşului Suceava, chiar lângă sediul Primăriei. Două restaurante au luat foc, iar pompierii au avut nevoie de mai bine de patru ore pentru a stinge flăcările. Dacă nu interveneau în forţă, focul s-ar fi extins la un bloc de locuinţe din vecinătate.

RomaniaTV.net
29 aug. 2012, 05:26
Incendiu devastator la Suceava: Două restaurante au luat foc

Flăcările imense şi fumul gros i-au speriat cumplit pe cei câţiva clienţi care se aflau în cele două restaurante. Oamenii s-au trezit din senin că pică foc din tavan. Şi vecinii s-au speriat când au văzut cum flăcările se ridică din acoperişul clădirilor.

Zeci de pompieri au intervenit mai bine de patru ore până au stins toate focarele.

Acţiunea a fost dificilă, mai ales că focul a reizbucnit violent de câteva ori.

„Acoperişul are o formă neregulată, iar înălţimea nu este foarte mare, din tablă ceea ce face ca incendiul să se dezvolte înăuntru şi ajunge la suprafaţă mai târziu”, a declarat Ioan Burlui de la ISU Suceava.

Nu au existat victime omeneşti, dar pagubele sunt foarte mari. Incendiul a distrus aproape în intregime acoperişurile, dar şi interiorul restaurantelor. Unul dintre proprietari nu avea asigurare pe bunuri. Pompierii fac cercetări pentru a stabili unde a izbucnit focul prima dată şi din ce cauză. Una dintre ipoteze ar fi o maşină de gătit supraîncălzită.