Încăierare electorală la Mangalia: Zeci de susţinători PDL şi PSD s-au luat la bătaie VIDEO

Scandal în toată regula, la Mangalia, între o tabără a PSD şi una a PDL. Aproximativ 30 de persoane s-au luat miercuri la bătaie în centrul oraşului, din cauza unui banner al PSD, informează replicaonline.ro. Două persoane din echipa PDL au fost rănite, iar un poliţist a fost muşcat de mână de unul dintre susţinătorii implicaţi în scandal.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 15:34
Încăierare electorală la Mangalia: Zeci de susţinători PDL şi PSD s-au luat la bătaie VIDEO

Este vorba despre acelaşi banner al candidatului PSD, Claudiu Tusac, dat jos zilele trecute de simpatizanţii PDL, întrucât exista o hotărâre a Biroului Electoral Municipal, potrivit căreia social-democraţii erau obligaţi să-l dea jos întrucât încălca unele prevederi din legea electorală.

Membrii PSD s-au dus miercuri să-l monteze la loc, numai că au apărut PDL-iştii între timp, iar spiritele s-au încins în scurt timp. Astfel, centrul Mangaliei a devenit arenă de bătaie. Cele două tabere s-au înjurat după care au început să se îmbrâncească şi să se lovească.

La faţa locului s-au mobilizat mai multe echipaje de la Poliţia Mangalia, Jandarmerie, dar şi poliţişti de la Locală,  oamenii legii fiind nevoiţi să folosească spray lacrimogen pentru calmarea celor implicaţi.

În timpul încăierării, două persoane din echipa PDL au fost rănite, iar un poliţist a fost muşcat de mână de un participant la scandal.

„Poliţiştii şi jandarmii au intervenit în jurul orei 16.00 pentru aplanarea unei altercaţii între membrii simpatizanţi a două partide politice. Aceştia se aflau într-un spaţiu liber. Erau participanţi la procesul electoral din Mangalia. Mai multe persoane au fost conduse la Poliţia din Mangalia. Aproximativ 30 de persoane au fost la faţa locului. S-a deschis un dosar de cercetare penală pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, ultraj contra bunelor moravuri şi ulteaj contra autorităţilor. Ancheta este în derulare. Un poliţist a fost rănit în această altercaţie, are o rană minoră. La faţa locului au fost mai mulţi poliţişti, au acţionat două patrule de ordine publică şi o grupare de 6 jandarmi”, a declarat la România TV, Carmen Şerbănescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Cele două persoane din echipa democrat-liberalilor au fost duse la Spitalul din Mangalia, una dintre acestea fiind diagnosticată cu fractură la umărul stâng.

De asemenea, mai multe persoane participante la scandal au fost duse la sediul Poliţiei pentru identificare şi pentru stabilirea rolului fiecăreia în acest conflict.

Bannerul de la care a pornit scandalul a fost ridicat de poliţişti.