Încă 130 de bucăţi de autostradă, anul acesta VIDEO

130 de kilometri în plus de autostradă. Atât se va construi în România în acest an, deşi Ministerul Transporturilor şi-a propus să inaugureze 200 de kilometri. În unele cazuri, este de fapt vorba de bucăţi de autostradă care fac legătura între un sat şi alt sat.

RomaniaTV.net
15 apr. 2012, 10:45
Încă 130 de bucăţi de autostradă, anul acesta VIDEO

Deocamdată, drumurile nu prea se întâlnesc în România. Cel puţin nu autostrăzile. Asta pentru că sunt şanse mari să dai de autostradă dacă mergi la ţară. După celebra autostradă Turda-Gilău, care face legătura între un câmp şi un orăşel, vom avea anul acesta adevărate autostrăzi săteşti.

De exemplu, pe autostrada Transilvania urmează să fie finalizată o porţiune de 18 kilometri care leagă un orăşel de un sat. Porţiunea Biharia-Spinuş, care va fi finalizată în acest an, face parte din sectorul Borş-Suplacul de Barcău, ultima porţiune pe care o construieşte Bechtel.

Tot în acest an se mai termină un segment din autostrada Nădlac-Sibiu, lung de 18 kilometri. El face legătura între două orăşele, Orăştie şi Simeria. Ultima inaugurare pe listă: un segment de fix un kilometru din centura Aradului.

Alţi 30 de kilometri vor fi daţi în funcţiune pe Autostrada Soarelui. Autostrada dintre Bucureşti şi Constanţa va fi, însă, finalizată în întregime abia la anul.

Cea mai aşteptată autostradă e cea dintre Bucureşti şi Ploieşti, cu o lungine de 62 de kilometri. Amânată de mai multe ori, ea ar trebui dată în folosinţă în luna iunie. Bine, nu chiar în întregime. Primii 6,5 kilometri, de la începutul autostrăzii, vor fi daţi în folosinţă abia în octombrie.