În TANGA, la REFERENDUMUL pentru demiterea lui Traian Băsescu VIDEO

REFERENDUM 2012 - DEMITERE BĂSESCU. Turiştii aflaţi la mare sau la munte în acest weekend nu trebuie să renunţe la distracţie pentru a merge la vot. Autorităţile au amenajat mai multe secţii de votare pe plajă, în pensiunile de la munte şi chiar pe Transalpina. La o secţie amenajată pe plaja din Mamaia, duminică dimineaţă, a fost coadă. Zeci de oameni au stat la rând, în costume de baie, ca să primească buletinul de vot şi ştampila.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 08:11
În TANGA, la REFERENDUMUL pentru demiterea lui Traian Băsescu VIDEO

Turiştii aflaţi pe litoral au început deja să meargă la urne. Ei au secţii de votare la tot pasul, chiar şi pe plajă. Una dintre acestea a fost amenajată pe faleză, lângă cazinoul din Constanţa. O alta este amplasată chiar la un parc de distracţii din Mamaia.

„Am venit de pe plajă. Am venit să votăm şi după aceea mergem să ne destrăbălăm, ne facem programul de vacanţă”, a spus unul dintre turiştii de la litoral.

Pe litoral au fost amenajate 35 de secţii de votare. Cele mai multe cabine au fost amplasate în hoteluri şi pe terase.

Până la ora 10.00 aproape 500 de turişti votaseră, duminică, la secţiile de votare amenajate la Aqua Magic şi la restaurantul Cleopatra din staţiunea Mamaia. Unii dintre alegători au venit de la primele ore ale dimineţii, înainte de deschiderea secţiilor, potrivit Mediafax. La secţia de votare 198, amenajată la restaurantul Cleopatra din Mamaia, până la ora 10.00 votaseră peste 300 de persoane.

De asemenea, la secţia 208, de la Aqua Magic din staţiune, votaseră, tot până la ora 10.00, aproximativ 170 de persoane.

În apropierea secţiilor de votare din Mamaia sunt afişe cu primarul Radu Mazăre care îndeamnă oamenii să vină la vot. Un afiş îl înfăţişează pe Mazăre în timp ce face kitesurfing, având ca mesaj” „Trăieşte-ţi viaţa. Eu votez, tu?”, în timp ce al doilea afiş îl arată pe Radu Mazăre îmbrăcat în sultan, mesajul fiind „Împreună ne distrăm şi apoi votăm”.

Citeşte şi: MAMAIA VOTEAZĂ ÎN BIKINI. Radu Mazăre a însoţit turistele la vot VIDEO

Nici turiştii aflaţi la munte nu trebuie să renunţe la distracţie pentru a merge să îşi exprime opţiunea la referendum. În staţiunile montane s-a suplimentat numărul formularelor la sectiile de votare. Turiştii care au venit la munte în acest sfârşit de săptămână pot vota în staţiunile în care se află, în Poiana Braşov, Râşnov, Predeal sau în zona Bran-Moeciu. De exemplu, în Poiana Braşov s-a amenajat o secţie de votare într-o vilă, iar în Predeal, la un club.

În judeţul Braşov au fost amenajate 447 de secţii de votare, dintre care 177, doar în municipiul Braşov.

Aproape 3.000 de turişti au votat, duminică, pe liste suplimentare, în staţiunile Buşteni, Sinaia şi Azuga, în primele cinci ore de la deschiderea urnelor, Sinaia fiind singura localitate din Prahova în care a fost înfiinţată o secţie de votare, în plus, comparativ cu alegerile locale din 10 iunie, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor PNL Sinaia, organizaţie care are membri în birourile electorale ale tuturor celor 11 secţii de votare din Sinaia, aproximativ 1.200 de persoane au votat, duminică, în primele cinci ore de la deschiderea secţiilor de votare din staţiune, pe liste suplimentare.

Cei mai mulţi dintre turiştii care şi-au exprimat opţiunea la referendum la Sinaia au mers la secţia de votare amenajată în incinta Şcolii „George Enescu”, situată în centrul staţiunii, în apropierea marilor hoteluri din staţiune. De altfel, această secţie de votare nu a fost deschisă la alegerile locale, ci a fost înfiinţată special pentru referendum, potrivit datelor furnizate de Prefectura Prahova.

Conform reprezentanţilor Prefecturi, la Azuga şi Buşteni nu au fost înfiinţate secţii de votare noi faţă de alegerile locale, însă a fost suplimentat numărul cabinelor de vot în acele secţii în care autorităţile se aşteaptă ca mulţi turişti să vină să voteze pe liste suplimentare. Astfel, la Azuga peste 362 de persoane au votat pe liste suplimentare

Secţie de vot şi pe Transalpina. Pentru a nu renunţa la distracţie, turiştii de la Rânca pot vota chiar la cabană. Autorităţile au amplasat special pentru ei o secţie de votare la 1.700 de metri altitudine.