În plin centrul Parisului, un restaurant oferă specialităţi pe bază de carne de cal

Criza cărnii cu etichete schimbate fraudulos care a tulburat Europa nu i-a descurajat pe amatorii de carne de cal din Hexagon. Ei au însă o singură pretenţie: să regăsească în farfurie ceea ce au comandat.

RomaniaTV.net
15 feb. 2013, 07:16
În plin centrul Parisului, un restaurant  oferă specialităţi pe bază de carne de cal

Pe vremuri carnea de cal era foarte populară în Franţa şi existau măcelării specializate aproape în toate cartierele. În zilele noastre, numărul amatorilor a scăzut, dar există încă localuri care îşi fac un tiltu de glorie din a pregăti specialităţi cabaline. Chiar în inima Parisului, „Taxiul Galben” este un local mic şi select de acest gen.

„Oamenii vin la restaurant să mănânce tot felul de lucruri. Se servesc rasoale de vacă şi biftecuri în multe localuri. Eu lucrez cu carne de cal de 12 ani. Am învăţat despre ce este vorba, şi nu e puţin lucru, şi, ca să spun aşa, m-am şi îndrăgostat de ceea ce fac”, a declarat Otis Leber, bucătar.

Şi, evident că orice stăpân îşi laudă marfa.

„Este o carne cu un gust mai puternic. Dar virtuţile ei sunt ştiute, îmi amintesc toate astea de la bunica şi de la părinţi. Este renumită datorită tonusului pe care ţi-l dă şi mai are şi multe alte calităţi”, a declarat Thierry Auger, patronul restaurentului,

La Taxiul Galben se pot consuma fripturi sau preparate pe bază de tocătură, dar şi creier de cal în sos tartar, o specialitate mult apreciată de cunoscători.