În Belgia sunt cei mai mulţi români, de patru ori mai mulţi decât în 2008

Numărul muncitorilor străini a crescut până la aproape 400.000 în Belgia în ultimii patru ani, iar cel al românilor a înregistrat cea mai mare creştere procentuală, de 400%, scrie luni publicaţia La Capitale.

RomaniaTV.net
03 iun. 2013, 09:09
În Belgia sunt cei mai mulţi români, de patru ori mai mulţi decât în 2008

Ziarul care apare la Bruxelles scrie în ediţia sa de sâmbătă că numărul muncitorilor străini din Belgia, care era de 381.193 de persoane la începutul anului, a cunoscut o creştere de peste 70% în raport cu sfârşitul anului 2008, ceea ce reprezintă un boom spectaculos în patru ani.

Cea mai mare creştere procentuală s-a înregistrat în rândul cetăţenilor din ţările din estul Europei, aceasta fiind de 400% în cazul muncitorul români, urmaţi de cei din Ungaria (170%) şi Polonia (110%).

Cei mai mulţi muncitori străini din Belgia provin în continuare din Olanda, Polonia şi Germania, chiar dacă numărul muncitorilor germani a scăzut cu 16% în perioada de referinţă. Criza pare să provoace mari probleme şi în sud, notează La Capitale, întrucât numărul muncitorilor portughezi a crescut cu 90% în ultimii patru ani.

„Legiunea străină” reprezintă aproape 10% din populaţia totală activă a Belgiei, de peste patru milioane de muncitori. Dacă sunt luaţi în considerare şi străinii naturalizaţi, proporţia creşte până la 13%, notează La Capitale. Majoritatea muncitorilor străini provin din statele UE, în timp ce lucrătorii de pe alte continente reprezintă 2% din populaţia activă.